Biergist: rijke bron van vitamine B

Shares

Biergist (Saccharomyces cerevisiae), is een eencellig micro-organisme dat van oorsprong een bijproduct was bij het brouwen van bier. Tegenwoordig wordt biergist speciaal gekweekt vanwege de gezondheidsvoordelen. Het is onder andere goed voor het zenuwstelsel en de bloedsuikerspiegel.

De voordelen van biergist:

  • verlaagt de bloedsuikerspiegel
  • goed voor het zenuwstelsel
  • goed voor huid (o.a. tegen acne), nagels en haar

Rijk aan vitamines en mineralen

Biergist wordt gekweekt op verschillende soorten voedingsbodems. Zo is er bijvoorbeeld seleniumrijk biergist dat gekweekt wordt op seleniumzouten. Alle biergist is een rijke bron van B-vitamines, vitamine C en E. Het bevat uit alle voor ons essentiële aminozuren en een aantal mineralen, zoals chroom, ijzer, magnesium, koper en selenium. Behalve in bier, is biergist verkrijgbaar in poedervorm, als tablet of als capsule.

De voordelen op een rijtje:

Verlaagt de bloedsuikerspiegel

Biergist is een rijk aan chroom. Hierdoor kan het een gunstige invloed hebben op een te hoge bloedsuikerspiegel. Bij diabetes type 2 reageren de cellen niet goed op insuline waardoor er te veel suiker in het bloed blijft zitten. Chroom beïnvloedt de activiteit van insulinereceptoren (insulinegevoeligheid), zodat er meer glucose door de cellen opgenomen wordt. Zo komt de bloedsuikerspiegel weer in balans.

Goed voor het zenuwstelsel

In tijden van stress, vermoeidheid, bij neerslachtigheid en zenuwachtigheid kan biergist je zenuwstelsel ondersteunen. Dit komt door de B-vitamines. Deze zijn belangrijk voor een goed functionerend zenuwstelsel.  Ze zorgen er voor dat de overdracht van prikkels goed verloopt en ze ondersteunen de vorming van neurotransmitters zodat allerlei lichamelijke processen goed verlopen.

Goed voor huid, nagels en haar

Biergist is een bron van verschillende B vitamines. Deze zijn belangrijk voor een gezonde, stevige huid. Heb je last van een droge huid, of juist een te vette huid door te veel talgafscheiding? Dan kunnen biergisttabletten een uitkomst zijn. Onder pubers is het populair in de strijd tegen jeugdpuistjes of acne. Ook krijg je van biergist sterke nagels en gezond haar.

 

Shares

Advertentie

 

Reageer op dit artikel

avatar
500

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Shares