Bloot slapen heeft verrassende effecten. Op je hele lichaam!

bloot slapen
Shares

Meer en meer wordt bekend dat slapen echt essentieel is voor ons welbevinden. Pas nog las ik ergens dat Nederlanders de langste mensen ter wereld zijn, omdat we gemiddeld het langst slapen. Elke nacht. Tijdens je slaap wordt groeihormoon geproduceerd en dat – je zult het niet geloven – is het hormoon dat onder meer zorgt voor de groei van je lichaam als je jong bent. Later is het onder meer van belang voor de botgroei, maar in je nakie slapen doet nog veel meer.

  1. je slaapt als roos
  2. goed tegen bacteriën
  3. je valt ervan af
  4. goed voor je libido
  5. energie-oppepper
  6. vermindert pijn
  7. verbetert huidherstel

Slapen is een van de allerbeste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. Slaapgebrek is (op de langere termijn) funest. Wist je dat bloot slapen nóg beter voor je is dan slapen met iets aan? Toch is het maar een klein deel van de bevolking dat bloot slaapt ondanks de fysieke en mentale voordelen die je ervan ondervindt.

De voordelen van bloot slapen

1 – Je slaapt als een roos

Wie bloot slaapt, slaapt beter dan wie iets aan heeft ’s nachts. Je lichaamstemperatuur daalt tijdens je slaap en als je kleren aanhebt, verstoort dit je slaapcyclus. Hierdoor ga je liggen woelen en draaien en is slaappatroon onregelmatig en onrustig. Trek je kleren uit en ga bloot slapen. Je zult merken dat de kwaliteit van je slaap veel beter is en je slaapt als een roos.

2 – Goed tegen bacteriën

Door bloot te slapen ga je de groei van bacteriën en gist, bijvoorbeeld candida tegen. Je zult merken dat hierdoor plekken die meestal vochtig zijn, uitdrogen waardoor je je veel comfortabeler voelt.

3 – Je valt ervan af

Doordat je bloot slaapt, daalt je cortisolspiegel, slaap je beter en dit bevordert afvallen. Als je een paar pondjes kwijt wilt, is dit de oplossing.

4 – Het is goed voor je libido

Door huidcontact wordt de productie van hormonen als oxytocine gestimuleerd en daardoor word je gevoeliger voor aanraking van je partner. Dat is goed voor je libido en misschien nog wel belangrijker: het versterkt het gevoel van vertrouwen en verbondenheid en verlaagt je hartslag.

5 – Energie-oppepper

Een goede nachtrust is goed voor je energieniveau de volgende ochtend. Als je uitgerust opstaat, kun je de volgende dag de hele wereld aan.

6 – Vermindert pijn

Wanneer je zonder kleren slaapt, bevordert dit de bloedsomloop, met name in je buik. Hierdoor voel je je beter en heb je minder pijn, waardoor je lekkerder slaapt.

7 – Bevordert huidherstel

Als je bloot slaapt, zal je huid sneller herstellen doordat je talgklieren op volle kracht werken en je huid voedingsstoffen beter opneemt. Het gevolg is dat je metabolisme verbetert.

Advertentie

HET AMISET RELAXPAKKET
Extreme stress of lichamelijke vermoeidheid hebben een desastreus effect op je lichaam: weerstand, concentratie en energieniveaus nemen aanzienlijk af. Je kunt je lichaam en brein ‘resetten' met behulp van natuurlijke remedies, die al eeuwenlang gebruikt worden. Het Amiset Relaxpakket helpt je ontspannen, lekker slapen en met stress om te gaan. Het bestaat uit Sweet Dreams, Magnesium en Burnout. Binnen een paar dagen zul je verschil merken en na 2-3 weken voel je je weer helemaal jong en fris!

Shares

Advertentie

 

1
Reageer op dit artikel

avatar
500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Frank Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Frank
Gast
Frank

Als ik bloot slaap, begin ik meestal extreem te transpireren in Mn slaap….

Shares