De keuzes van profvoetballer Derk Boerrigter (2)

Blog boerrigter
Shares

In deel 1 van ons interview met Derk Boerrigter heb je kunnen lezen dat het niet alleen gaat om talent maar ook om hard werken. We gaan in het gesprek in op zijn leefstijl en de keuzes met betrekking tot voeding. 

En ook komt het bericht aan bod dat een kwart van de huidige profvoetballers kampt met een depressies of angsten. Bij oud-profs ligt dit percentage zelfs nog hoger. Herkent Derk dit bij zichzelf of bij teamgenoten? En hoe gaat hij eigenlijk om met de mentale druk van het presteren? “Druk is per team verschillend. Druk om elke wedstrijd te winnen is anders dan druk om genoeg punten te krijgen zodat je kan overleven in een competitie. Persoonlijk voel ik niet veel druk, maar wel een bepaalde gezonde spanning. Ik kan best een beetje last van zenuwen hebben voor een wedstrijd, maar eenmaal op het veld verdwijnt dit al snel.”

Advertentie

 

informatie

'' Blijf altijd in jezelf geloven''

Banaantje of energiereep tijdens de wedstrijd?

Ligt eraan wat er gebruikt wordt bij teams. Als ze er beide liggen kies ik toch eerder voor de reep, want die geeft mij toch net wat meer energie.

Water of een sportdrank?

Water tijdens trainingen en vóór wedstrijden. Een energiedrank neem ik vaak tijdens de wedstrijd. Te veel suikers in je lichaam is niet goed. Zeker niet als je ze niet verbrandt.

Favoriete sportmaaltijd?

Dat is toch wel de alom bekende spaghetti. Lekker wat koolhydraten voor een wedstrijd.

Een herstelshake met extra eiwitten of een goed gevulde pasta of salade? Met andere woorden kies je voor suppletie of liever puur natuur?

Het is belangrijk om direct na de wedstrijd o.a. de verloren koolhydraten en eiwitten weer aan te vullen door middel van voeding of supplementen. Ik houd persoonlijk niet van eten direct na een wedstrijd en krijg dan ook bijna geen hap weg; ik kies dus vaak voor een supplement in de vorm van een shake.

Nog een gouden tip voor aanstormend talent of andere voetballiefhebbers?

Blijf altijd in jezelf geloven!

Advertentie

HET AMISET HERSTELPAKKET 
Je vraagt veel van jezelf. Geen probleem, maar opeens valt alles je zwaar en krijg je moeite om met sporten bij te blijven. Neem je wat gas terug of geef je je lichaam wat het nodig heeft? En dat is optimaal herstel met eiwitten en glutamine en ondersteuning van de weerstand met zink. Immers, je spieren hebben na het sporten extra goede voeding nodig als je wilt dat ze herstellen en groeien. Anders word je na een dag of 2 moe en is de sportschool echt wel het laatste waar je aan denkt. Kwalitatief hoogwaardige aminozuren en eiwitten geven je spieren de bouwstoffen die ze nodig hebben om beschadigde spiervezels (die ontstaan altijd door intensief sporten) te herstellen en sterker en langer te maken. Wanneer je vermoeid bent, kan glutamine het verschil maken. Intussen zorgt magnesium voor spierontspanning, waardoor het herstel makkelijker is. Zink is nodig voor de celopbouw en draagt bij aan je weerstand, die anders door veel sporten minder zou kunnen worden.  Het Amiset Herstelpakket geeft je alles wat je nodig hebt. Het bestaat uit YOLO, Hard Body en Magnesium. 
Shares

Reageer op dit artikel

avatar
500

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Shares