Deens onderzoek: ‘Gewone’ ibuprofen verhoogt de kans op een hartstilstand met 31%

ibuprofen
Shares
Natuurlijke pijnstillers bieden uitkomst.

Neem je regelmatig – net als ik – een ibuprofennetje? Dan moet je de volgende keer dat je hoofdpijn hebt misschien iets langer nadenken voor je er eentje naar binnen gooit. Deens onderzoek, dat deze week werd gepubliceerd in het European Heart Journal toonde aan dat ibuprofen het risico op een hartstilstand met 31% verhoogt. Tijd om naar alternatieven op zoek te gaan want een ander niet-steroïde anti-ontstekingsmiddel, diclofenac, kan zelfs tot 50% meer risico opleveren. Maar wat dan?

  1. Pea (palmitoylethanolamide)
  2. Kurkuma
  3. Alfaliponzuur (ALA)
  4. Boswellia

1 – Pea (palmitoylethanolamide)

PEA is een natuurlijke en lichaamseigen pijnstiller, ontstekingsremmer en celbeschermer. Je lichaam maakt het van nature aan in de cel op basis van bepaalde pijnprikkels, maar naar mate je ouder wordt, wordt je eigen aanmaak minder. Aanvulling biedt dan uitkomst. Kleine hoeveelheden ervan vind je in eieren, pinda’s, soja, (orgaan)vlees en vis. PEA is een supplement en dus zonder recept verkrijgbaar. In tegenstelling tot de meeste pijnstillers is het goed te verdragen. Wel moet je even geduld hebben, omdat het de pijn via een biologische weg aanpakt, maar het proberen waard. Chronische pijn en chronische ontstekingen behandelen is immers nog steeds lastig. Mensen met neuropathie worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd, omdat de oorzaak niet vastgesteld kan worden. Het is dan lastig om zenuwpijn en chronische pijn te behandelen, zonder de lastige bijwerkingen en het gevaar van pijnstillers. Zonder sufheid dus, waardoor je met je hoofd vol watten als een zombie rondloopt. Sinds 2008 is PEA beschikbaar. Het is een voedingssupplement en een pijnstillende, lichaamseigen stof. Een met goede werking bij verschillende ernstige pijnsyndromen van hernia pijn tot en met de venijnige voetpijn bij diabetes.

Advertentie

 

2 – Kurkuma (curcuma longa)

Dit is een specerij uit de Aziatische keuken die bekend staat als koenjit. Het is verwant aan gember en wordt in de Ayurvedische geneeskunst al eeuwen gebruikt. Het actieve bestanddeel is curcumine en dit wordt gewonnen uit de wortel van de plant. Het heeft een antibacteriële, ontstekingsremmende en antioxiderende werking. Deze laatste zou zelfs sterker zijn dan die van vitamine C en E. Waar gebruik je het voor?

  • Gewrichten De ontstekingsremmende werking maakt het erg geschikt om in te zetten bij reumatische aandoeningen.
  • Spijsvertering Ook hier speelt de ontstekingsremmende werking een rol, namelijk bij de bestrijding van indigestie.
  • Bloedsomloop Doordat het bloedplaatjes minder plakkerig maakt kan cholesterol gemakkelijker uit het bloed verwijderd worden.

Gebruik driemaal daags maximaal 400 mg als supplement of door gerechten. Met een capsule krijg je gegarandeerd een voldoende dosering binnen. Als supplement is het niet geschikt voor zwangere vrouwen, bij het geven van borstvoeding of voor mensen die bloedverdunners gebruiken. Je kunt het dan wel gebruiken om je eten mee te bereiden. Erg lekker!

3 – Alfaliponzuur (thioctinezuur)

Alfaliponzuur of ALA is een sterke antioxidant en zou ook wel eens een van de sterkste natuurlijke anti-verouderingsmiddelen kunnen zijn. ALA kan nuttig zijn als preventief middel voor hen die risico lopen op een hartkwaal, en voor iedereen die lijdt aan een chronische degenera- tieve aandoening waaronder staar, MS, Parkinson, Alzheimer, bloedsomloopstoornissen en andere leeftijdsgerelateerde kwalen. In Duitsland wordt ALA al voorgeschreven bij de behandeling van diabetische neuropathie (een zenuwbeschadiging die veel voorkomt bij suikerziekte). Er is meer onderzoek nodig op dit terrein maar er zijn ook aanwijzingen dat ALA het immuunsysteem kan versterken.

4 – Boswellia (frankincense)

Frankincense is de oorspronkelijke wierook die vooral in kerken gebrand werd om de meditatieve atmosfeer te versterken. Ook de oude Egyptenaren gebruikten het al om hun goden te vereren. De essentiële olie wordt door stoomdistillatie gewonnen uit de hars van de wierookboom die voorkomt in de droge gebieden in het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Somalië en Eritrea. Frankincense heeft een ontspannende werking. Het aroma stimuleert een diepe ademhaling, waar je als vanzelf kalm van wordt. Boswellia is ook een vaak gebruikte remedie in de Ayurvedische geneeskunst en wordt voor een reeks van klachten ingezet, zoals menstruatieproblemen, blaasklachten, ringworm en andere huidaandoeningen. Ook in de aromatherapie wordt het gebruikt. Wanneer het in de vorm van wierook gebrand wordt heeft het een fris en fruitig aroma met enigszins houtachtige tonen, dat bekend staat om de rust die het brengt bij spanningen. In de bomen van de boswellia-familie die de frankincense voortbrengen zijn door wetenschappelijk onderzoek ook zuren gevonden, de zogenaamde boswellische zuren, die krachtige ontstekingsremmers zijn en diverse geneeskrachtige eigenschappen hebben. Inmiddels is ontdekt door onderzoekers van Harvard en Maryland Medical School dat de werking is gebaseerd op immunomodulatie. Dit wil zeggen dat het immuunsysteem wordt aangepast door het te activeren of juist te onderdrukken. Ook kan het helpen bij de behandeling van bijvoorbeeld artrose of reuma doordat de zwelling en de pijn worden aangepakt. De werking is vergelijkbaar met die van non-steroïde ontstekingsremmers. Ook zouden patiënten met colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn er baat bij kunnen hebben, net als astmalijders en wellicht kan het ook helpen bij het herstel van beschadigde levercellen.

Advertentie

HET AMISET DETOXPAKKET
Van toxines word je snel moe. Denk hierbij aan geneesmiddelen, luchtvervuiling, roken en rook, zware metalen, alcohol, vetten, conserveermiddelen, cosmetica, kunstmatige zoetstoffen en kleurstoffen. Het is allemaal gif voor je lichaam waardoor je hoofd eerder moe is. Een detoxkuur reinigt je lever en zorgt ervoor dat deze zijn functies om je lichaam vrij te maken van deze gifstoffen, weer optimaal doet. Wanneer je lever meer werk moet doen, heeft deze extra voedingsstoffen, water en vitamines nodig om alle overtollige stoffen te verwijderen. Wat niet verwijderd kan worden, wordt opgeslagen. Door je lever te ondersteunen, help je al die stoffen verwijderen. Zonder dat je sloom wordt.detoxpakket
Shares

2
Reageer op dit artikel

avatar
500
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MarjokeOlga van der Meide Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Olga van der Meide
Gast
Olga van der Meide

Waar is het medicijn PEA te verkrijgen?

Shares