Doodmoe van de feestdagen? Deze 3 simpele oefeningen houden je in vorm!

Shares

Word jij ook doodmoe van de feestdagen? Gewoon omdat je geen tijd hebt om je normale sportroutine te volgen? Voor wie na de vakantie niet helemaal opnieuw wil beginnen, helpt het om met dit korte, snelle en effectieve circuit in vorm te blijven. Dé redding voor als je deze dagen druk bent. Het kost je namelijk maar 3 minuten:

  1. Knieheffen
  2. Squat & til
  3. Push-ups

Met dit circuitje niet doodmoe van de feestdagen

Deze drie oefeningen zijn de ultieme workout voor de (kerst)vakantie.

1 – Knieheffen

Til vanuit stand je knie omhoog tot je bovenbeen een hoek van 90 graden maakt met je heupen. Herhaal met je andere been. Doe dit steeds sneller en houd het 1 minuut vol. Hierdoor gaat je hart sneller pompen en heb je een goede warming-up.

2 – Squat & til

Laat je langzaam door je knieën zakken alsof je op een stoel gaat zitten en laat je knieën niet verder naar voren komen dan je tenen. Ga weer rechtop staan en til je armen (eventueel met kleine gewichtjes) boven je hoofd. Doe er minimaal 25 of zoveel meer als je kunt in 1 minuut. De perfecte oefening om je benen in vorm te houden.

3 – Push-ups

Perfect om je armen mooi van vorm te houden. Dus hier gaat ie (voor wie het nog een keer wil weten): ga op je buik liggen en zet je armen op schouderbreedte. Laat je lichaam zo laag mogelijk zakken door je ellebogen te buigen en duw jezelf daarna omhoog. Herhaal zo vaak je kan in 1 minuut. Houd je dat niet vol? geen nood. Het is helemaal niet erg om dan op je knieën te gaan staan en door te gaan tot de minuut vol is.

Je kunt ze overal doen en je hoeft dus ook als je op vakantie bent geen sportschool te gaan zoeken. Heb je meer tijd? Dan doe je het circuitje gewoon vaker achter elkaar. Pak je het echt serieus aan, denk dan ook aan eiwitsuppletie, net als na je normale workout. Zo’n shake kun je ook prima drinken ter vervanging van een maaltijd om toch een beetje op de calorieën te blijven letten.

Advertentie

HET AMISET SPORTPAKKET
Groei je niet, sport je niet en ben je weinig ziek? Dan krijg je waarschijnlijk voldoende proteïne binnen uit je basisvoeding. Is je lichaam in ontwikkeling? Sport je een paar keer in de week? Ben je vaak onnodig vermoeid? Herstel je moeizaam? Ook te vaak grieperig? Dan zou je lichaam waarschijnlijk beter functioneren met een hogere inname van proteïnen. Proteïne is een lange ketting van bouwblokken die aminozuren heten. Deze aminozuren worden vervolgens in jouw lichaam verbruikt in o.m. hormonen en enzymen en ze helpen vooral bij het onderhoud en de vernieuwing van spierweefsel. Hard Body bevat precies de juiste hoeveelheid van de allerbeste weiproteïne met extra glutamine. Magnesium is goed voor het concentratievermogen, het geheugen en voor de leerprestatie. Groene thee geeft je extra energie om langer door te gaan met sporten. 
Shares

Reageer op dit artikel

avatar
500

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Shares