Eindelijk zwanger… met dank aan de buren

Shares

Lang heb ik me afgevraagd waarom ik na maanden van proberen onverwacht zwanger werd toen de buren met vakantie waren. Nou ja dat had er natuurlijk op zich niks mee te maken, maar het was toen ik op hun kat paste en tegelijk ook van de zonnebank gebruik kon maken. Ik schreef het aan de verplichte rust en ontspanning toe terwijl ik een mooi bruin kleurtje opdeed, maar onlangs kreeg ik een onderzoek (even doorscrollen naar punt 8) onder ogen waarin een verband werd gelegd tussen een te laag gehalte vitamine D en – relatieve – onvruchtbaarheid. Dat zette me aan het denken.

Het positieve effect van zonlicht op je libido was al langer bekend, getuige ook dit leuke Deens filmpje, maar vitamine D speelt dus ook een belangrijke rol.

video

In de publicatie uit 2013 staat dat er verschillende bewijzen zijn gevonden van de belangrijke rol die vitamine D speelt in onze vruchtbaarheid. De cellen waar deze vitamine op kan aangrijpen, worden ook in de verschillende voortplantingsorganen (van mannen en vrouwen) gevonden, wat op z’n minst de suggestie wekt dat het hier een rol moet spelen. Daarnaast is het zo dat deze vitamine ook nodig is voor de productie van geslachtshormonen, die op hun beurt weer nodig zijn voor een gezonde ontwikkeling van de vrouwelijke organen.

Advertisements

Hoe kom ik aan vitamine D?

We weten inmiddels dat zonlicht echt héél belangrijk is voor de productie van vitamine D in het lichaam. Onder invloed van 15-20 minuten uv-stralen per dag (laat de sunblocker dus even thuis) maakt je huid vitamine D3 aan, dit wordt vervolgens in je nieren en je lever omgezet naar de actieve vorm van vitamine D. Daarnaast kun je met je voeding ook veel doen: eieren, vette vis, zuivel en levertraan. Let wel op dat je niet te veel vitamine A binnenkrijgt, want dit kan zich ophopen in je lichaam.

En, als bijkomend voordeel krijgt niet alleen je vruchtbaarheid een boost, vitamine D is ook goed voor je tanden en botten, je humeur, het reguleren van de celgroei en de mentale ontwikkeling van je ongeboren kind. Je doet je nageslacht er veel plezier mee door aan hun mentale stabiliteit te denken en ervoor te zorgen dat je veel met blote huid in de zon komt!

Hebben jullie een soortgelijke ervaring? Deel deze dan met ons.

 

Shares
0 0 vote
Artikelbeoordeling

Advertentie

AMISET RELAXPAKKET
Extreme stress of lichamelijke vermoeidheid hebben een desastreus effect op je lichaam: weerstand, concentratie en energieniveaus nemen aanzienlijk af. Je kunt je lichaam en brein ‘resetten' met behulp van natuurlijke remedies, die al eeuwenlang gebruikt worden. Deze helpen je ontspannen, lekker slapen en met stress om te gaan. Binnen een paar dagen zul je verschil merken en na 2 - 3 weken voel je je weer helemaal jong en fris!

relaxpakket

Subscribe
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Shares