Slecht eten zonder aan te komen?

slecht eten
Shares

Iedereen eet wel eens slecht. Ook al wil je gezond eten, soms heb je gewoon zin in taart of friet. Dat is prima en volledig menselijk. Als  je slecht eet is het belangrijk om schade beperkende technieken te gebruiken. Met een aantal simpele stappen voorkom je veel gewichtstoename.

In zijn boek the 4 hour body vertelt Tim Ferris hoe hij in 12 uur 6214.4 kCal at aan slecht voedsel. Hij verloor er gewicht op. Hoe? Eten zonder aan te komen kan door schadebeperking.

Principe 1: Verminder insuline productie

Het opslaghormoon insuline zorgt voor energie opslag in de vorm van vet als het in grote hoeveelheden geproduceerd wordt. Je kan dit relatief makkelijk voorkomen. Als je weet dat je op een dag slecht gaat eten:

  • Eet als eerste op de dag 30 gram proteïne
  • Eet met de eerste maaltijd op de dag niet oplosbare vezels (zoals in bonen)
  • Drink voor de slechte maaltijden iets rijk aan fructose (bijv grapefruit-sap of perzik)
  • Neem citruszuren tijdens het eten (citroensap/limoensap)

Principe 2: Laat voedsel je lichaam sneller verlaten

En dat is precies zoals het klinkt. Je kan dit veroorzaken door 100-200 gram cafeïne bij het eten te nemen (of een halve liter yerba mate).

Advertisements

Principe 3: Doe 60-90 seconden oefeningen

Doe een paar minuten voor je gaat eten, en 90 minuten na het eten, kracht bewegingen. Dit hoeft niet intensief te zijn. Als je in een resteaurant bent kan je rustig even naar de wc lopen en met de deur op slot wat oefeningen doen. Voorbeelden:

Doe dit voor 60-90 seconden. Door je spieren onder druk te zetten veroorzaak je het activeren van GLUT-4 receptoren in je spieren. Dit vermindert insuline productie.

Tip: plan slecht eten in

Voor veel mensen werkt het geweldig om tijdens de week gewoon goed te eten, en in de weekenden een dagje wat slechter te eten. Plan het in, en houd de schade onder  controle!

Shares
0 0 vote
Artikelbeoordeling

Advertentie

AMISET SLANKPAKKET
Sportief afvallen met meer gemak: de drie producten steunen je energiepeil, vetstofwisseling en leverfunctie en helpen met de verwijdering van vocht, afvalstoffen en toxines.

slankpakket
Subscribe
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Shares