Gek op chocola? Glutenvrije brownies die mogen!

brownies
Shares

Onder de vele goede eigenschappen van chocolade vind je onder meer dat pure chocolade het antioxidantengehalte van je bloed verhoogt. Hoe meer vaste cacaobestanddelen in de chocolade, hoe meer antioxidanten erin zitten. Wil je voor bij de koffie, na het diner of als brunchgerechtje met kerst iets zoets mét maken, dan zit je met deze brownies goed. Door de pruimen zijn ze praktisch vetvrij en bovendien zijn deze vruchten een goede bron van ijzer, vezels en (nog meer) anti-oxidanten. Gebruik glutenvrije bloem en de garnering van zaden en pitten voegt extra essentiële vetzuren toe. Wie zei er dat gezond niet lekker kan zijn?

Glutenvrije brownies met pruimen

Dit heb je nodig voor 12 porties

100 gram gedroogde pruimen (ontpit); 3 grote eieren; 75 gram fructose; 100 gram pure chocolade; 100 gram glutenvrije bloem; 1-2 eetlepels gemengde zaden en pitten

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakblik licht in. Leg de pruimen in een schaal en giet hier 50 ml kokend water over. Zet een kwartiertje weg en draai ze dan tot puree met een blender.
  2. Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Scheid twee van de eieren en doe witten en dooiers in aparte schaaltjes. Voeg het hele ei toe aan de dooiers en klop ze samen met de fructose tot ze bleek en dik worden. Roer er de gesmolten chocolade door, de pruimenpuree en de bloem.
  3. Klop in een andere schaal de eiwitten stijf tot zachte pieken. Met een grote lepel voorzichtig de eiwitten door het chocolademengsel scheppen en vervolgens het mengsel overdoen op het bakblik. Strijk het deeg glad met de achterkant ven een lepel, strooi er de zaden over en bak ongeveer 15 minuten tot de bovenkant terugveert als je erop drukt.
  4. Stort de inhoud van het blik op een draadrek om af te koelen en snijd er dan twaalf stukjes van.

Geef als eerste een reactie on "Gek op chocola? Glutenvrije brownies die mogen!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares