Gember geeft gloed aan pompoensoep

FAN2042784
Shares

Ik vind gember echt een heerlijke specerij en ben steeds weer op zoek naar gerechten om deze in te kunnen gebruiken. En dan niet alleen in de oosterse keuken. Een tijdje geleden ontdekte ik dat de gemberwortel, vers geraspt, heerlijk en hartverwarmend is in pompoensoep.

Pompoensoep met verse gember

pompoensoepDit heb je nodig:

1 kleine pompoen (ik heb een oranje gebruikt die gemakkelijk verkrijgbaar is bij de supermarkt); vers geraspte gember naar smaak; 1-2 el zonnebloemolie; 2-3 blaadjes laurier; 1 ui; 2 gedroogde chilipepers; teentje knoflook; bouillon van groente (ca. 1/2 liter); naar smaak, zeezout, versgemalen peper en gemalen koriander(zaad); sap van 1 sinaasappel.

Zo maak je het:

  1. Schil de pompoen met een scherp mes of special dunschiller. Snijd in stukjes. Snipper ui, snijd knoflook fijn en rasp de gemberwortel (niet schillen, alleen wassen en raspen).
  2. Doe olie in grote pan, fruit gesnipperde ui erin en voeg chilipepers, laurierblad, fijngeraspte gember, fijngesneden knoflook, zout en specerijen toe. Goed fruiten en dan de stukjes pompoen toevoegen (let op! brand makkelijk aan). Groentebouillon erbij en half uurtje laten koken.
  3. Laurier en chilipepers eruit halen. Met staafmixer pureren tot gladde soep. Sinaasappelsap toevoegen en eventueel op smaak brengen. Direct serveren.

Een hierop gelijkende soep maakte ik tijdens een kookworkshop bij What’s Cooking in Oude Wetering.

1 Comment on "Gember geeft gloed aan pompoensoep"

  1. Ik maak vaak een recept dat er veel op lijkt, van 24 kitchen. Alleen schil ik de pompoen nooit. Jammer om de schil weg te doen. Als je de schil van iets gebruikt, moet het wel van biologische teelt zijn, maar dat is pompoen uit de supermarkt meestal wel. Ook erg leuk om zelf te kweken!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares