Gierst? Da’s graan zonder gluten

Blog-paprikakip
Shares

We zijn steeds vaker op zoek naar alternatieven voor pasta, aardappels en rijst. Was vorig jaar quinoa nog in zwang, dit jaar is het graan gierst in opkomst. Deze kleine korreltjes zijn een goede bron van koolhydraten én glutenvrij. Het is een van de oudste graansoorten en heeft wel wat warmte nodig om te groeien. Bij mij is gierst favoriet vanwege de volle smaak en omdat het bij heel veel recepten past. Bovendien hoef je het maar kort te koken.

Gierst met kip uit de oven

Dit heb je nodig voor vier personen:

1 eetlepel paprikapoeder; 4 kippenpoten; 2 ingemaakte citroenen; 125 gram chorizo; 2 teentjes knoflook; 2 eetlepels olijfolie; 150 gram gierst; 300 ml hete kippenbouillon; 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de kippenpoten rondom in met het paprikapoeder. Bak ze in een scheut olie in een koekenpan. Laat ze een paar minuten rondom bakken tot het vel lichtbruin is. Leg ze in een diepe ovenschaal of bakblik. Strooi plakjes ingemaakte citroen, blokjes chorizo en plakjes knoflook over de kip. Besprenkel met olijfolie en braad de kip een half uur in de oven. Week ondertussen de gierst in een pan kokend water.
  2. Haal de kippenpoten uit de schaal. Giet de gierst af en doe samen met de kippenbouillon in de ovenschaal. Leg de kippenpoten er bovenop en braad nog 15-20 minuten in de oven, tot de gierst zacht is en de kip gaar. Strooi de peterselie erover en dien op.

Geef als eerste een reactie on "Gierst? Da’s graan zonder gluten"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares