Goed te pruimen

Blog-pruimen
Shares

Pruimen – vers of gedroogd – hebben een hoog gehalte anti-oxidanten en bevatten veel vezels. Hartstikke gezond dus, maar vooral ook heel erg lekker. Om zo te eten of als smaakmaker in de keuken.

  • Pittige couscous met Oosterse kruiden
  • Een zoete & gezonde start

Kruidige couscous met kip en pruimen

Dit heb je nodig voor 2 personen

125 gram couscous (of zoveel de verpakking aangeeft); kippenbouillon (van een blokje of vers); 2 gedroogde chilipepers; 2-3 teentjes knoflook; olie (zonnebloem om te bakken en olijf voor de dressing); 2 limoenen; 150 gram kipdijfilet; 100 gram gedroogde pruimen; 50 gram gedroogde abrikozen; geschaafde amandelen, versgehakte, groene, Oosterse kruiden (koriander, citroengras), dun preitje of 3 lente-uitjes, rode peper.

Zo maak je het klaar

  1. Kook de bouillon (i.p.v. water) en maak volgens de aanwijzingen op de verpakking de couscous klaar.
  2. Doe olijfolie in een grote hapjespan en voeg 2 chilipepertjes toe. Snij de kipdijfilet in kleine stukjes, bestrooi met peper en zout en bak in de olie. Houd apart als ze gaar zijn (en haal de pepertjes eruit).
  3. Snijd prei of uitjes in ringetjes, pers knoflook fijn, hak de schoongemaakte, rode peper in kleine stukjes en meng door 3 eetlepels olijfolie en het sap van de limoenen.
  4. Snijd pruimen en abrikozen in reepjes en haal eventueel de pitten eruit. Meng met amandelen door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Roer de kip erdoor en vervolgens de couscous.
  5. Strooi de verse, groen kruiden erover heen en verdeel vervolgens de dressing erover.

Yoghurt met je eigen tutti frutti

Dit heb je nodig (1 portie)

Maak je eigen mix van gedroogd fruit (ca. 150-200 gram) met pruimen, abrikozen, appel, rozijnen, bessen (goji, acai, cranberry’s etc.); een eetlepel lijnzaad en een bak volle yoghurt (250 ml).

Zo maak je het klaar

Blog pruimen fruitWel het gedroogde fruit de avond van te voren in een kom. Giet ter er eerst kokend water over, laat afkoelen en zet dan in de koelkast. Giet de tuttti frutti door een zeef zodat al het water weg is. Je kunt het ook voor een paar dagen maken. Bewaar watje niet gebruikt in de koelkast. Strooi het vlaszaad erover voordat je gaat eten en meng naar smaak met de yoghurt of eet het naast elkaar. Gegarandeerd een goede start!

Geef als eerste een reactie on "Goed te pruimen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares