Het geheim van Messi’s succes zit in zijn dieet!

messi's succes
Shares

“Je kunt je nooit laten gaan als topsporter om leuke dingen te doen, en als je dan klaar bent merk je dat het leukste deel van je leven voorbij is.” Een uitspraak van een Nederlandse (ex)topsporter die ik onlangs tegenkwam. Topsporters moeten hun hele leven in het teken van hun sport zetten. Geen probleem voor Lionel Messi. Voor hem is het leven voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Dat is de basis van Messi’s succes en toen hij een aantal jaren geleden iets te zwaar dreigde te worden nam hij Dr. Giuliano Poser in de arm. Een goede zet! Hij viel drie kilo af en is fitter en getrainder dan ooit.

Messi’s succes heeft vijf ingrediënten:

  1. water
  2. olijfolie
  3. volkorenproducten
  4. vers fruit
  5. groente

Suiker is uit den boze, omdat het echt het allerslechtste voor je spieren is. Net als geraffineerde koolhydraten, zoals pasta. Zout mag wel, want dat  heeft je lichaam nodig. Net als iedere dag een handje rauwe noten. Tot slot is de Argentijnse topper matig met vlees, want het kost je lichaam enorm veel energie om dit te verteren.

Advertentie

 

informatie

Talent, maar ook discipline

Zelfs als je zo getalenteerd bent als de nog maar 28-jarige Lionel Messi, die de afgelopen 10 jaar continu aan de top heeft gestaan, is wat je eet en hoe je traint essentieel. Behalve zijn talent speelt discipline een grote rol. Zo houdt hij zich aan de voorschriften van Dr. Poser voor een dieet dat hem sterker en fitter maakt maar ook voldoende energie geeft om altijd op topniveau te kunnen presteren.

Advertentie

HET AMISET SPORTPAKKET
Groei je niet, sport je niet en ben je weinig ziek? Dan krijg je waarschijnlijk voldoende proteïne binnen uit je basisvoeding. Is je lichaam in ontwikkeling? Sport je een paar keer in de week? Ben je vaak onnodig vermoeid? Herstel je moeizaam? Ook te vaak grieperig? Dan zou je lichaam waarschijnlijk beter functioneren met een hogere inname van proteïnen. Proteïne is een lange ketting van bouwblokken die aminozuren heten. Deze aminozuren worden vervolgens in jouw lichaam verbruikt in o.m. hormonen en enzymen en ze helpen vooral bij het onderhoud en de vernieuwing van spierweefsel. Hard Body bevat precies de juiste hoeveelheid van de allerbeste weiproteïne met extra glutamine. Magnesium is goed voor het concentratievermogen, het geheugen en voor de leerprestatie. Groene thee geeft je extra energie om langer door te gaan met sporten. 
Shares

Reageer op dit artikel

avatar
500

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Shares