Het zand tussen je tenen voelen tijdens het hardlopen? 7 tips voor een beach run

Shares

De zomer komt eraan dus dan wordt het tijd om naar de kust te gaan voor een ‘beach run’. Hiermee heb je niet alleen direct een goede workout te pakken, als bonus heb je ook nog eens een geweldig uitzicht! Hardlopen op het strand is alleen wel een stuk zwaarder dan hardlopen op asfalt, dus bouw het rustig op! Met deze 7 tips wordt jouw beach run een succes!

  1. Blijf zo dicht mogelijk bij zee
  2. Vermijd de drukte en hitte
  3. Doe rustig aan
  4. Op blote voeten
  5. Luchtige kleding
  6. Smeer je goed in
  7. Drink voldoende

1 – Blijf zo dicht mogelijk bij zee

Als het eb is, is het zand langs de waterlijn vlak en stevig. Dat loopt een stuk makkelijker dan op droog, mul zand. Ben je gewend om op het strand hard te lopen en wil je je training wat uitdagender maken? Begin dan met korte intervals van 2-3 minuten op droog zand, afgewisseld met 5-6 minuten op stevig zand langs de waterlijn.

2 – Vermijd de drukte en hitte

Ga daarom vroeg in de ochtend of rond zonsondergang. Op deze tijdstippen ontloop je de grootste drukte en is het bovendien minder heet.

3 – Doe rustig aan

Hardlopen op het strand is zwaarder en vraagt meer van je voeten, enkels en onderbenen. Begin met een beach run van 15 tot 20 minuten in een rustig tempo en bouw dat langzaam uit met steeds een paar minuutjes.

4 – Op blote voeten

Het strand is een goede plek om barefoot running een keer te proberen. Weer geldt: take it easy! Wissel een paar minuten hardlopen af met wandelen. Draag je liever schoenen? Je kunt prima je gewone hardloopschoenen aantrekken.

5 – Luchtige kleding

Een shortje en een tanktop van functioneel materiaal bijvoorbeeld. In lichte kleuren blijf je koeler dan in donkere.

Advertentie


informatie

6 – Smeer je goed in

Kies een zonnebrand met tenminste SPF 15 en smeer elk plekje blote huid een half uur voordat je naar buiten rent in. Voor je gezicht is een stick vaak fijn, als je begint te zweten drupt dit minder snel in je ogen.

7 – Drink voldoende

Drink een paar glazen water voordat je weggaat en als je beach run erop zit. Neem een flesje water mee als je langer dan een half uur op pad gaat. Wil je ook nog de vetverbranding verhogen? Groene thee helpt!

SUCCES!!!

Advertentie

HET AMISET HERSTELPAKKET 
Je vraagt veel van jezelf. Geen probleem, maar opeens valt alles je zwaar en krijg je moeite om met sporten bij te blijven. Neem je wat gas terug of geef je je lichaam wat het nodig heeft? En dat is optimaal herstel met eiwitten en glutamine en ondersteuning van de weerstand met zink. Immers, je spieren hebben na het sporten extra goede voeding nodig als je wilt dat ze herstellen en groeien. Anders word je na een dag of 2 moe en is de sportschool echt wel het laatste waar je aan denkt. Kwalitatief hoogwaardige aminozuren en eiwitten geven je spieren de bouwstoffen die ze nodig hebben om beschadigde spiervezels (die ontstaan altijd door intensief sporten) te herstellen en sterker en langer te maken. Wanneer je vermoeid bent, kan glutamine het verschil maken. Intussen zorgt magnesium voor spierontspanning, waardoor het herstel makkelijker is. Zink is nodig voor de celopbouw en draagt bij aan je weerstand, die anders door veel sporten minder zou kunnen worden.  Het Amiset Herstelpakket geeft je alles wat je nodig hebt. Het bestaat uit YOLO, Hard Body en Magnesium. 
Shares

Reageer op dit artikel

avatar
500

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Shares