Lunchdip? Niet met deze salade

lunchdip
Shares

Het gevaar van de lunch is dat je na een tijdje in een dip terechtkomt. Als jij het ook lastig vindt om je te concentreren na de lunch, dan komt dat waarschijnlijk omdat je te veel koolhydraten hebt gegeten. Een stevige salade houdt je wel alert, omdat de energie die erin zit langzaam vrijkomt zodat de ‘after-lunch dip’ uitblijft. Spinazie is ook een van de beste bronnen van foliumzuur, wat homocysteïne in bedwang houdt. Homocysteïne wordt in verband gebracht met degeneratieve aandoeningen van de hersenen. Bewaar de koolhydraten liever voor het diner, als je toch slaap wilt opwekken.

Salade van kip en spinazie (tegen je lunchdip)

Dit heb je nodig voor 2 personen

2 kipfilets; 2 grote wortelen, geschild en in stukken van 3 centimeter gesneden; 2 theelepels honing; 2 theelepels mosterd; 2 theelepels olijfolie; 2 grote handenvol babyspinazie; 100 gram kikkererwten uit blik; 16 halve walnoten

Voor de dressing 1 eetlepel olijfolie; 1 eetlepel balsamico-azijn

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de kipfilets en de stukken wortel in een klein bakblik, roer de honing, mosterd en olijfolie erdoor en bak ongeveer 30 minuten. Halverwege een keer omdraaien. Zorg dat de kip gaar is en de wortel zacht genoeg.
  2. Laat de kip afkoelen en snijd de filets dan diagonaal in plakken. Meng kip en wortel met de spinazie, kikkererwten en walnoten. Voeg de dressing toe en roer goed. Dien op met volkorencrackers met sesamzaad of pompoenpitten.

Geef als eerste een reactie on "Lunchdip? Niet met deze salade"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares