Maagbeschermers worden veel te vaak automatisch voorgeschreven (en niet zonder gevolgen), maar gember bij je medicijnen helpt ook

maagbeschermers
Shares

Moet jij lange tijd medicijnen slikken voor je gezondheid, bijvoorbeeld statines voor je cholesterol of bloedverdunners? Dan krijg je daar heel vaak ook nog eens maagbeschermers – nóg een belasting voor je lever – bij. En die had het al zo druk met het afbreken van al die gifstoffen uit medicijnen. Probeer in plaats daarvan eens gember(thee). Dit heeft ook een verzachtend effect en kan misselijkheid tegengaan. Maar gember doet meer:

 1. helpt bij misselijkheid
 2. tegen zwellingen
 3. heeft een pijnstillende werking, ook bij menstruatiepijn
 4. ontstekingen verminderen
 5. bevordert de spijsvertering en werkt bij darmklachten
 6. werkt slijmoplossend
 7. werkt ontspannend
 8. ondersteunt bij griep en verkoudheid.
 9. goed bij vermoeidheid
 10. is een antioxidant, beschermt de hersenen

Gember gezond

Deze 10 gezondheidsvoordelen van gember maken het zeker de moeite waard om het eens uit te proberen. Als het je bevalt, kun je het onbeperkt blijven gebruiken. De verwarmende eigenschappen maken het een populair ingrediënt in roerbakgerechten. Het is een pittige en scherpe specerij die verschillende stoffen en zeer belangrijke bouwstoffen bevat, waar je lichaam écht wat aan heeft. De belangrijkste bouwstoffen van gember zijn gingerol, shogaol en zingiberene wat het een krachtige antioxidant maakt. Gember bevat daarnaast diverse vitamines zoals vitamine B1, B2, B6, C, maar ook water, eiwitten, koolhydraten, vezels en mineralen zoals natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink.


Gember ondersteunt de spijsvertering en beschermt de maag tegen de effecten van alcohol – goed nieuws als je je iets te veel hebt laten gaan!

Spijsvertering… en meer

Gember is een onvoorstelbaar veelzijdige plant en groeit voornamelijk in India, China en Mexico. De wortelstok wordt al meer dan 2500 jaar gebruikt in de fytotherapie. De bekendste eigenschap is dat gember de maag kalmeert en winderigheid verlicht. Het is ook nuttig om artritis te verzachten dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen en het kan de bloedsomloop verbeteren. Wil je zo lang mogelijk scherp en alert blijven? Gember zorgt ervoor dat je minder (snel) hersencellen verliest en daardoor blijven je hersenen beter functioneren.

Puur of geconcentreerd

Wil je echt profiteren van al het goede van gember, dan is de verse wortel natuurlijk het best. Ruim geraspt door oosterse gerechten, maar zeker wat plakjes getrokken in kokend als thee. Zuigtabletten met gember worden ook goed opgenomen, omdat de concentratie hoog is. Veel hoger dan bijvoorbeeld in kant-en-klare gemberthee, die je vooral voor de lekker smaak moet drinken!

Shares

1 Comment on "Maagbeschermers worden veel te vaak automatisch voorgeschreven (en niet zonder gevolgen), maar gember bij je medicijnen helpt ook"

 1. Waar is gember niet goed voor? Heb wel eens iets over bloeddruk gehoord. Maar klopt dat?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*


Shares