Maakt brood dik?

maakt brood dik
Shares

In Nederland eten we gemiddeld per persoon 60kg brood per jaar (twee broodmaaltijden per dag). Uitgaande van 16,6 miljoen inwoners komt dat neer op een kleine miljard kilo brood per jaar, maar is dit wel zo gezond en voedzaam? Maakt brood dik? Of zijn er andere mogelijkheden die velen malen beter voor je lichaam zijn, zeker in periodes van afslanken? 

Zacht brood, meer caloriën

Stevig brood bevat veel vezels, vitamines en mineralen, en is prima als tussendoortje of aanvulling op de maaltijd. Zachte broodsoorten bevatten weinig vezels en de calorieën worden omgezet in energie of veelal opgeslagen als vet.Heel zacht brood dat je kunt plat duwen beschouwt een diëtist als lucht en suikers. Nauwelijks anders dan frisdrank of snoep. Aan de kleur kun je het verschil niet zien. Veel brood in Nederland is bruin van kleur, maar qua samenstelling eerder witbrood. Een dikmakertje dus.Wil je afvallen en fit worden of blijven, dan doe je er verstandig aan om zachte broodsoorten niet te zien als basisvoedsel. Probeer daarom voor een weekje brood terzijde te laten. “Even geen brood!”

Broodvervangers

Natuurlijk bestaan er zeel veel alternatieven die uitstekend als broodvervanger gebruikt kunnen worden.

Rijst

Na tarwe is rijst de meest verbouwde graansoort ter wereld. Volle (zilvervlies of volkoren) rijst heeft de hoogste voedingswaarde. Het bevat zeer veel vitamine B-complex, voedingsvezels en mineralen. Glutenvrij en perfect te gebruiken door een lekkere salade of als bijgerecht.

Spelt

Een oude, maar zeer voedzame graansoort die het afgelopen jaar enorm populair geworden is. Speltbrood, crackers, cornflakes, koeken en cake. De graansoort is lichter verteerbaar doordat de gluten van een andere samenstelling zijn dan in bijvoorbeeld tarwe.

Advertisements

Rogge

Rogge is het meest bekend als bijgerecht bij snert. Een sneetje roggebrood met uitgekookte spek bij een grote kop warme erwtensoep is een traditioneel Nederlands gerecht. Rogge is een goed alternatief voor brood. Het smaakt wat zoet en het kleeft aan elkaar. Laat het uitgekookte spek alleen wel staan!

Eiwitshakes

Vooral overdag als ontbijt of lunch kun je prima een eiwitshake nemen ter vervanging van je boterham. Het bevat alle voedingsstoffen die je de hele dag door nodig hebt geen onnodige calorieën.

Shares
0 0 vote
Artikelbeoordeling

Advertentie

AMISET SLANKPAKKET
Sportief afvallen met meer gemak: De drie producten bieden steunen je energiepeil, vetstofwisseling, de leverfunctie en helpen met de verwijdering van vocht, afvalstoffen en toxines!
  • Slankpakket bevat Berry Blaster, Green Tiger en Perfect Abs.
  • Ondersteunt de leverfunctie, vetstofwisseling en energiepeil tijdens het sporten - afvallen begint altijd bij de lever.
  • Sportief afvallen met meer gemak met behulp van groene thee, choline, chroom, mariadistel, paardenbloem en HCA.

slankpakket

Subscribe
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Shares