Onderzoek naar pijnstillers: pas op ze vergroten kans op beroerte

pijnstillers
Shares

Paracetamol gevaarlijk, pijnstillers veroorzaken hart- of herseninfarct. Je leest steeds vaker dat die schijnbaar onschuldige pilletjes die je bijna voor niks zo uit het schap van drogist of super trekt, veel gevaarlijker zijn dan ze lijken. Vooral voor de zogenaamde NSAID’s, de niet-steroïde anti-ontstekings geneesmiddelen, zoals naproxen en ibuprofen, wordt gewaarschuwd dat zij een verhoogd risico geven op:

Pijnstillers onderzocht

Uit onderzoek in 2014 kwam de verontrustende conclusie dat mensen die NSAID’s gebruikten 19% meer kans hebben om na een beroert te overlijden dan anderen. Al in 2005 is er voor dit risico gewaarschuwd, maar de laatste tijd nemen de zorgen – en dus ook de waarschuwingen – toe. Mensen die al een hartziekte hebben, zouden er helemaal vandaan moeten blijven, want voor hen is het risico extra groot. Er zijn al talloze onderzoeken naar het schadelijke effect van pijnstillers geweest en daar kwam in 2013 een groot meta-onderzoek (een onderzoek op basis van gegevens van veel andere onderzoeken) bij. Hierin werden 600 eerdere trials geanalyseerd en het bleek dat hoge doseringen van NSAID’s het risico op een hartaanval met eenderde vergroten. Het populaire ibuprofen (nog geen euro per huismerkdoosje!), blijkt zelfs het optreden van een massief coronair hartinfarct te verdubbelen. In feite is het zelfs zo dat het gebruik nooit helemaal zonder risico is. En bij alle pijnstillers uit deze categorie werden de risico’s op maag- en darmproblemen twee tot zelfs vier keer groter.

Advertentie

 

Om de kans zo klein mogelijk te houden op het optreden van complicaties is het advies om de dosering zo laag mogelijk te houden en ook zo kort mogelijk een pijnstiller te gebruiken. Bij een hoge bloeddruk moet je extra opletten en eventueel een arts raadplegen.

Advertentie

HET AMISET DETOXPAKKET
Van toxines word je snel moe. Denk hierbij aan geneesmiddelen, luchtvervuiling, roken en rook, zware metalen, alcohol, vetten, conserveermiddelen, cosmetica, kunstmatige zoetstoffen en kleurstoffen. Het is allemaal gif voor je lichaam waardoor je hoofd eerder moe is. Een detoxkuur reinigt je lever en zorgt ervoor dat deze zijn functies om je lichaam vrij te maken van deze gifstoffen, weer optimaal doet. Wanneer je lever meer werk moet doen, heeft deze extra voedingsstoffen, water en vitamines nodig om alle overtollige stoffen te verwijderen. Wat niet verwijderd kan worden, wordt opgeslagen. Door je lever te ondersteunen, help je al die stoffen verwijderen. Zonder dat je sloom wordt.detoxpakket

 

 

 

 

 

 

Shares

Reageer op dit artikel

avatar
500

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Shares