Roerbakken: lekker en vetarm eten

rijstsalade
Shares

Dat lekker eten ook kan als je wilt afvallen, blijkt uit dit gerecht uit de wok. Roerbakken is immers dé manier om met vetarm eten te bereiden. Nog een voordeel: omdat je alles supersnel bereidt en geen water afgiet, blijven alle gezonde stoffen in de producten bewaard. Om te voorkomen dat de basmatirijst bij het bakken aan elkaar plakt, kun je het van te voren koken en in de koelkast helemaal laten afkoelen.

Basmati met ei, kipfilet en grote garnalen uit de wok

Ingrediënten:

200 gram basmatirijst, 2 el zoete chilisaus, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 1½ el sesamzaadjes, 1 el zonnebloemolie, 1 scharrelkipfilet (in blokjes), 150 gram rauwe grote garnalen, 50 gram peultjes (gehalveerd), ½ rood pepertje (ringetjes), 3 lente-uitjes (ringetjes), 1 groot teentje knoflook (gepeld en gekneusd), 20 gram verse geraspte gember, 2 grote eieren, 2 handjes verse gehakte koriander.

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng chili- en sojasaus met sesamolie, zet weg tot gebruik.
  • Strooi het sesamzaad in een hete wok en rooster 30 seconden. Haal het zaad uit de wok en doe er de zonnebloemolie in. Roerbak de blokjes kip 1 minuut, voeg garnalen toe en roerbak nog 1½ minuut. Laat kip en garnalen uitlekken op keukenpapier.
  • Roerbak de peultjes samen met het pepertje en twee eetlepels water twee minuten met deksel op de pan. Voeg rijst, lente-uitjes, knoflook en gember toe en roerbak twee minuten door. Schuif alles naar de ene kant van de pan en de rijst naar één kant van de wok en giet de losgeklopte eieren op het vrije deel van bodem. Niet direct door het mengsel roeren, maar het ei wat laten stollen (halve minuut) om ervoor te zorgen dat het in grote stukken door de rijst komt. Meng met de rest. Voeg 2/3 van de koriander toe, het sausmengsel en de sesamzaadjes. Schep alles voorzichtig maar grondig door elkaar. Dien heet op met de rest van de koriander.

Vetarm recept in getallen

Porties: 4 – Bereidingstijd: 40 minuten Energie: ca. 400 calorieën per portie.

Geef als eerste een reactie on "Roerbakken: lekker en vetarm eten"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares