Slank koken in vijftien minuten

Blog-slank-koken
Shares

Op zoek naar een lekker en slank gerecht, maar geen zin om urenlang in de keuken te staan? Slank koken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze spiesjes zijn in een handomdraai klaar. Binnen 15 minuten staat het op tafel!

Ingrediënten (voor 4 personen):

16o gram stevige halloumikaas, of stevige vis (zwaardvis, tonijn of zeeduivel); 2 kleine courgettes in stukken gesneden; 8 cherrytomaatjes; 16 kleine champignons; 2 rode paprika’s in 16 stukken; olijfolie.

Voor de salsa: 7 theelepels olijfolie; mespunt gedroogde en gemalen chilipepers; klein teentje knoflook; ½ bosui, kleingesneden; klein stuk rode paprika; sap van een halve limoen; 2 theelepels zoute sojasaus; 2 theelepels sinaasappelsap; 1 takje elk van peterselie, munt, koriander en basilicum.

Bereiding:

1 Als je houten pennen gebruikt, zet deze dan eerst in water. Snijd kaas of vis in stukken en rijg afwisselend met de groente aan de pennen. Doe aan de uiteinden iets stevigs als een champignon of stuk courgette en houd de tomaat in het midden tussen de kaas.

2 Doe alle ingrediënten voor de salsa in de blender, draai een paar seconden tot u een grove saus hebt.

3 Vet iedere brochette licht in met wat olijfolie en bruin ze onder de hete grill. Draai de spiesjes regelmatig om en serveer meteen met de salsa.

Lekker met bijvoorbeeld couscous en een groene, gemengde salade van veldsla, rucola en bladsla.

Geef als eerste een reactie on "Slank koken in vijftien minuten"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares