Snel, gezond en lekker: vis goed voor je hersenen

Shares

Vis is belachelijk gezond. Het stimuleert je hersenen, verbetert je zenuwstelsel, is goed voor je humeur. Kortom het is superfood! Vis is nog erg lekker ook en je hebt vele soorten om uit te kiezen, veel meer dan alleen haring, kabeljauw en tonijn. Wij kozen voor schelvis.

Onderzoek van de medische faculteit van de universiteit van Pittsburg heeft aangetoond dat één keer per week gebakken of gegrilde vis goed voor je hersenen is, onafhankelijk van de hoeveelheid omega-3-vetzuren in de vis. Eerdere onderzoeken toonden al dat meer bewegen, stoppen met roken en afvallen leiden tot minder geheugenproblemen en ook omega-3-vetzuren uit vis. Nu is ook gebleken dat mensen die wekelijks verse vis eten aantoonbaar meer hersenvolume hebben in aan het geheugen gerelateerde gebieden.

Schelvis met cannelonibonen

Voor dit recept worden cannelonibonen gebruikt (verkrijgbaar in blik bij gesorteerde super) in de plaats van aardappels en daardoor is het ook heel goed als je weinig of liefst langzame koolhydraten wilt eten. De bonen zijn rijk aan vezels en eiwitten.

Dit heb je nodig (voor twee personen):

2 middelgrote schelvisfilets; 30 cl magere melk; 30 cl water (of genoeg om de vis in de pan te bedekken). Voor de puree: 400 gram cannellonibonen uit blik; 1 eetlepel magere melk; 1 dessertlepel groentebouillonpoeder; 1 eetlepel olijfolie; versgemalen zwarte peper.

Zo maak je het:

Pocheer de schelvis door de filets in een diepe braadpan te leggen en er zoveel melk en water op te gieten tot ze onder staan en dit bijna aan de kook te brengen. Houd dan 7 tot 8 minuten tegen de kook aan, de vis is gaar als hij makkelijk in vlokken uiteenvalt bij lichte druk. Maak ondertussen de puree met de bonen door ze grof te pureren in de blender of foodprocessor. Doe in een pan met de rest van de ingrediënten en verwarm al roerend goed door tot het een redelijk glad geheel is. Serveer de schelvis op de bonenpuree.

Advertentie

HET AMISET BREINPAKKET
Wanneer je lange dagen maakt en continu een beroep doet op je hersenen, komt het erop aan dat je zorgt voor de goede voedingsstoffen. Er zijn drie voedingsgroepen die een groot verschil maken: 1) omega 3-vetzuren uit visolie 2) adaptogenen bij stress als ginseng en 3) magnesium dat zorgt voor rust en herstel van je hoofd. Als je de juiste voeding hiervoor kiest, suiker en witbrood van het menu schrapt, granen en magnesiumrijke voeding toevoegt, dan word je – qua chemische samenstelling – een heel ander mens.breinpakket
Shares

Advertentie

 

Reageer op dit artikel

avatar
500

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Shares