Sporters die op één willen staan nemen iedere dag visolie. Het vergroot je eiwitaanmaak met 30% en stimuleert de verbranding van calorieën

iedere dag visolie
Shares

Wil je de concurrentie een stapje voor blijven? Dan is voldoende visolie een must! Immers, de essentiële vetzuren EPA en DHA die hierin zitten, zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van je lichaam. Iedere dag visolie is niet alleen goed voor kinderen waarvan de hersenen zich nog ontwikkelen, maar ook als je intensief sport. Het heeft met name voordelen voor je:

  1. Spieren
  2. Uithoudingsvermogen
  3. Herstel
  4. Vetpercentage
  5. Zuurstof

In je lichaam wordt visolie gebruikt om de beschermende lipidenlaag op te bouwen die aan de buitenkant van je cellen zit. Het resultaat is dat je stofwisseling versnelt en de cellen gevoeliger worden voor insuline. Visolie bevordert ook de bloedtoevoer naar je spieren, vergroot de communicatie tussen cellen en vermindert ontsteking en spierpijn na inspanningen, zodat je zo vaak je wilt op je best kunt presteren.

Advertentie

 

informatie

Dit zijn de voordelen van iedere dag visolie

Voordeel #1: Sterkere spieren

Wanneer de insulinegevoeligheid toeneemt, kun je ervan uit gaan dat ook de eiwitaanmaak in je spieren zult verbeteren omdat insuline de opname door je spieren van voedingsstoffen, hormonen en andere chemische stoffen regelt. Alleen al door een paar gram in te nemen, kan de eiwitaanmaak met 30% verhogen. Het resultaat van iedere dag visolie: meer spiergroei, minder spierpijn en in het algemeen gewoon een veel beter herstel van een zware training.

Voordeel #2: Meer uithoudingsvermogen

Omdat visolie wordt opgenomen in de celmembranen, vergroot het de geleiding van zenuwimpulsen: de communicatie tussen je hersenen en je spieren gaat sneller. Bovendien verbetert het de beweeglijkheid van calciumionen – belangrijk voor het aanspannen van je spieren. Samen zorgt dit ervoor dat je langer door kunt gaan met een zware training.

Voordeel #3: Sneller herstel

Een van de fascinerendste voordelen van visolie is hoe het de manier waarop wij spanning ervaren vermindert. Visolie verlaagt het cortisolgehalte, maar het kan ook mentale stress en depressiviteit verminderen die ontstaat door een lang en afmattend seizoen. Het bleek dat de inname van 3,5 gram visolie per dag gedurende vier weken de reactietijd en efficiëntie van topvoetbalsters al verbeterde – hoogstwaarschijnlijk omdat het cortisolgehalte verlaagd werd.

Voordeel #4: Lager vetpercentage

Doordat het de gevoeligheid van je cellen voor insuline vergroot is het makkelijker voor je cellen om suiker uit je bloed op te nemen en te verbranden voor meer energie. Daarnaast bevordert visolie thermogenese of wel het verbranden van calorieën. Daarom word je niet dik van ‘gezonde’ vetten, maar helpen ze je juist om slank te blijven.

Voordeel #5: Betere zuurstofoverdracht

Visolie verbetert de bloedtoevoer naar je spieren, ook als je traint. Hierdoor lijkt het allemaal voor je gevoel makkelijker te gaan. Dit kan je een enorme (mentale) oppepper geven wanneer er dag in dag uit veel van je gevraagd wordt. Maar dat is nog niet alles. Visolie bevordert ook een sneller herstel tussen sprintjes op vol vermogen tijdens een interval training of bij je workout met zware gewichten. Dit kan je net het voordeel geven om anderen te verslaan!

5 dingen waar je op moet letten als je iedere dag visolie neemt:

1 – Pas op voor een overdosis

Hoe goed visolie ook is, je kunt er ook te veel van nemen en dat heeft nadelige effecten, zoals onderdrukking van het immuunsysteem en langzamere bloedstolling door het bloedverdunnend effect.

2 – 3 gram per dag

Wat de optimale dosering is, is nog onderwerp van discussie maar onderzoek wijs uit dat 3 gram per dag goed is voor je gezondheid en betere sportprestaties.

3 – EPA:DHA = 3:2

De belangrijkste omega-3 vetzuren in visolie zijn EPA en DHA. Het wordt aanbevolen om deze in een verhouding van 3:2 te nemen om ontstekingen die ontstaan door trainingen tegen te gaan en je algemene gezondheid te verbeteren.

4 – Omega-6

Ga omega-6 vetzuren niet uit de weg en eet lekker veel avocado’ s, noten en zaken. Hierin zit voornamelijk enkelvoudig verzadigd vet waarvan wordt aangenomen dat het goed voor je gezondheid en welbevinden is.

5 – Géén verrijkt voedsel

Vermijd voedsel dat is verrijkt met omega-3 vetzuren omdat je dan niet weet wat je precies eet.

Advertentie

HET AMISET SPORTPAKKET
Groei je niet, sport je niet en ben je weinig ziek? Dan krijg je waarschijnlijk voldoende proteïne binnen uit je basisvoeding. Is je lichaam in ontwikkeling? Sport je een paar keer in de week? Ben je vaak onnodig vermoeid? Herstel je moeizaam? Ook te vaak grieperig? Dan zou je lichaam waarschijnlijk beter functioneren met een hogere inname van proteïnen. Proteïne is een lange ketting van bouwblokken die aminozuren heten. Deze aminozuren worden vervolgens in jouw lichaam verbruikt in o.m. hormonen en enzymen en ze helpen vooral bij het onderhoud en de vernieuwing van spierweefsel. Hard Body bevat precies de juiste hoeveelheid van de allerbeste weiproteïne met extra glutamine. Magnesium is goed voor het concentratievermogen, het geheugen en voor de leerprestatie. Groene thee geeft je extra energie om langer door te gaan met sporten. 
Shares

Reageer op dit artikel

avatar
500

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Shares