Vegetarisch eten niet lekker? Probeer dit eens!

Groenteburgers
Shares

Nee, het is niet aangebrand. Die zwarte kleur komt gewoon van het zeewier dat erin zit. Als je vegetariër bent of gewoon gezond wilt eten, ben je vaak op zoek naar iets nieuws om op tafel te zetten. Geef je menukaart een verrassende twist met dit lekkere recept voor bijvoorbeeld de lunch; vegetarisch en tjokvol goede stoffen. Je eiwitten krijg je onder meer binnen door de adukibonen die voor de burgers gebruikt worden.

Gierst (in dit recept gebruiken we de bloem) bevat veel magnesium en vitamine B. Het graan is licht verteerbaar en heeft een gunstige invloed op het cholesterolgehalte van het bloed en is glutenvrij. Zeewier bevat veel jodium, ijzer, kalk, vitamines en mineralen. Het is een bron van vitamine B12. Nuttig voor vegetariërs want het komt verder alleen in dierlijke producten voor.

Vegetarisch eten: gierstburgers met peultjes en gemixte groente

Dit heb je nodig voor vier personen

Voor de burgers: 100 gram adukibonen; 1 ui, gesnipperd; 1 theelepel olie; 1 vel zeewier in dunne repen; ½ gele paprika, gesnipperd; 100 gram courgette, geraspt; 100 gram koolraap of andere knol, schoongemaakt en geraspt; 2 eetlepels gehakte peterselie; 1 teentje knoflook, gesnipperd; 100 gram gierstebloem; olie om in te vetten.

Gemixte groenten: 150 gram suikermaïs uit blik; ½ rode paprika en ½ rode ui, allebei gesnipperd; 2 theelepels goede witte wijnazijn;

Zo maak je het

  1. Week de bonen een nacht in koud water. Giet af en kook ze in vers water in 45 minuten gaar. Afgieten en pureren.
  2. Doe de ui met de olie en een theelepel water in een anti-aanbakpan. Laat de ui zacht worden, maar niet bruin.
  3. Meng de bonen met het zeewier, de paprika, raap of knol, courgette, peterselie en knoflook. Goed mengen, roer er de gierstebloem door. Maak 8 ronde ballen.
  4. Verwarm een anti-aanbakpan. Doe een beetje olie op een kwastje en vet de pan heel licht in. leg vier ballen in de pan en druk ze iets plat met een spatel of pannenkoekmes. Bak ze in twee tot drie minuten per kant goudbruin, herhaal met de overige vier ballen.
  5. Serveer met (rauwe) peultjes en gemixte groenten.
  6. Meng alle ingrediënten voor de groentemix en geef het bij de burgers.

Geef als eerste een reactie on "Vegetarisch eten niet lekker? Probeer dit eens!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares