Geen fan? 5 minuten hardlopen is genoeg & dat doe je er zo tussendoor

Shares

Als je denkt dat je geen tijd hebt om hard te lopen, denk nog eens. Het kan overal tussendoor. Dus waarschijnlijk heb je gewoon geen zin. Wil je langer leven en profiteren van gezondheidsvoordelen? Dit onderzoek zegt 5 minuten hardlopen is genoeg om langer te leven. Zelfs als je er geen fan van bent, kan dat toch niet te veel gevraagd zijn…

Iedereen heeft wel ergens op de dag vijf minuutjes over. Dat is in feite minder tijd dan je nodig hebt om je sportkleren aan- en uit te trekken en je weer op te frissen. Toch is het de factor tijd die veel mensen ervan weerhoudt om te gaan hardlopen. En dat is volgens een ander onderzoek zonde, want juist hardlopen zorgt ervoor dat je gezonder wordt.

Het wordt steeds duidelijker, dat niet je voeding, maar vooral genoeg beweging je gezondheid bepaalt.

In een 15 jaar durend onderzoek werd een groep van ruim 55.000 volwassenen van gemiddeld 44 jaar (18-100) gevolgd. In die periode stierven er 3.413, 1.217 als gevolg van hart- en vaatziekten. Hardlopers hadden 30% minder kans op overlijden ten gevolge van een hartaanval of een beroerte, dan niet-renners. Men ontdekte dat hardlopen, of het nu 30 km per week was of 10, meer dan 25 minuten per dag of slechts 5, de levensverwachting met 3 jaar verhoogt. En het mooie is: je hoeft niet per se heel vaak of heel ver te lopen om toch goede resultaten te kunnen boeken!

Is hardlopen dan zo bijzonder? Nee, eigenlijk niet. Het is alleen dat zodra je wegspurt het direct een heel intense manier van bewegen is en daar gaat het om. Zelfs als je niet bijzonder hard loopt, werkt het toch veel beter dan bijvoorbeeld wandelen. Heb je er toch maar geen zin in? Dan kun je hetzelfde bereiken met bijvoorbeeld touwtje springen of hard fietsen.

Het blijft een goed idee om je dag met intensieve lichaamsbeweging te beginnen. Dan verbrand je goed en voel je je gewoon lekker om de dag te beginnen. De voordelen zijn opmerkelijk!

Advertentie

HET AMISET SPORTPAKKET
Groei je niet, sport je niet en ben je weinig ziek? Dan krijg je waarschijnlijk voldoende proteïne binnen uit je basisvoeding. Is je lichaam in ontwikkeling? Sport je een paar keer in de week? Ben je vaak onnodig vermoeid? Herstel je moeizaam? Ook te vaak grieperig? Dan zou je lichaam waarschijnlijk beter functioneren met een hogere inname van proteïnen. Proteïne is een lange ketting van bouwblokken die aminozuren heten. Deze aminozuren worden vervolgens in jouw lichaam verbruikt in o.m. hormonen en enzymen en ze helpen vooral bij het onderhoud en de vernieuwing van spierweefsel. Hard Body bevat precies de juiste hoeveelheid van de allerbeste weiproteïne met extra glutamine. Magnesium is goed voor het concentratievermogen, het geheugen en voor de leerprestatie. Groene thee geeft je extra energie om langer door te gaan met sporten. 
Shares

Reageer op dit artikel

avatar
500

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Shares