Nachtje niet slapen? Ontdek waarom dat niet goed voelt

Shares

Slapen gebruik je om bij te tanken, om uit te rusten en te herstellen, maar hoe werkt dat eigenlijk? Waarom voel je je niet goed als je kort of helemaal niet slaapt? Simpel & snel, vind je een duidelijk verband tussen slapen en:

  1. hersenen
  2. longen
  3. hart
  4. spieren
  5. spijsvertering

Slapen? Hoe werkt dat eigenlijk?

1 – Spoelt je hersenen als een vaatwasser

Als je slaapt, wordt je hersenvloeistof veel sneller door je hersenen gepompt. Hierdoor worden allerlei afvalstoffen en restproducten die door je hersencellen geproduceerd worden weggespoeld. Het werkt als een soort vaatwasser. Als je wakker wordt, heb je letterlijk weer een schoon brein.

2 – Reguleert je ademhaling

Overdag is je ademhaling niet constant. Deze kan behoorlijk variëren, afhankelijk van wat je doet. Wanneer je opgewonden bent ga je sneller ademen en als je aan het sporten bent juist dieper. Maar zodra je slaapt, wordt je ademhaling heel regelmatig en dat brengt je longen rust.

3 – Haalt de druk van je hart

Als er één deel van je lichaam is dat echt even een soort pauze kan nemen (niet helemaal natuurlijk), dan is het wel je hart. Je rikketik moet overdag behoorlijk hard aan de slag, maar in je slaap (behalve in je REM-slaap als je droomt) kan je hart behoorlijk gas terug nemen. Je hartslag gaat behoorlijk omlaag en ook je bloeddruk daalt.

Advertentie

 

4 – Spieren krijgen de kans om te herstellen

In je slaap komt er groeihormoon vrij in je bloedbaan en dat is verantwoordelijk voor het herstel van spieren en gewrichten. Hoe meer je slaapt, hoe beter je lichaam in staat is om zich te herstellen.

5 – Van eten ga je slapen

In sommige voedingsmiddelen zit het aminozuur tryptofaan en dat zorgt ervoor dat je slaperig wordt. De combinatie met koolhydraten zorgt ervoor dat tryptofaan nog makkelijker door je hersenen opgenomen worden. Daarom word je slaperig van een maaltijd die veel koolhydraten bevat.

Advertentie

HET AMISET SLAAPPAKKET
Goed en lekker slapen is een must om je overdag fit en uitgerust te voelen. Meer en meer wordt er bekend over de heilzame werking van slapen op je hersenen, die 's nachts herstellen van alle opgedane indrukken van overdag. Maar ook herstel van je huid, spieren en andere weefsels gebeurt 's nachts. De eerste voorwaarde om zelfs maar te kunnen slapen is ontspannen! Geestelijk en lichamelijk. Een combinatie van Magnesium, Berry Blaster en Sweet Dreams met kruiden - mariadistel, paardenbloem, hop, valeriaan en damiana - helpt het lichaam reinigen en functioneren, ontspannen, herstellen en het terugvinden van veerkracht. Met zo'n combinatie slaap je lekker!

slaappakket

Shares

Reageer op dit artikel

avatar
500

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Shares