Win! AMISET VITAMINE C pot t.w.v. € 3,99 – omdat je weerstand wel wat extra’s kan gebruiken

vitamine C
Shares

Vitamine C staat vooral bekend omdat het je weerstand ondersteunt. Daarnaast heeft vitamine C ook een ontstekingsremmende werking, is het een antioxidant (gaat cel- en weefselschade door vrije radicalen tegen), ondersteunt het de stevigheid van de huid via collageenvezels en is het nodig voor de opname van ijzer en zo voor voldoende zuurstof in je bloed. Zelf ervaren wat extra vitamine C met je doet? Doe mee en win een pot AMISET VIT C. Het kan t/m 4 december.vit-c

Wat is vitamine C?

Het was de eerste vitamine die geïdentificeerd werd. Ongeveer 250 jaar geleden, in 1753, ontdekte een Britse scheepsarts dat het drinken van citroensap de verschijnselen van scheurbuik deed verdwijnen. Meer recent, rond 1970, kwam vitamine C in de schijnwerpers te staan dankzij tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling, die het aanprees als middel tegen hartkwalen en kanker. De mens is geëvolueerd op een dieet dat erg veel vitamine C bevatte uit fruit, groente en orgaanvlees zoals lever, milt en hart. Hierdoor kregen we veel meer vitamine C binnen dan wat in ons huidige dieet zit. Onze naaste verwanten, de mensapen, eten ook fenomenale hoeveelheden vitamine C en dat is een aanwijzing voor de hoeveelheid die mensen consumeerden tijdens de evolutie. Waarschijnlijk zijn de ruime hoeveelheden die we aten ook de reden dat ons lichaam het vermogen is kwijtgeraakt om zelf het vitamine aan te maken. De meeste dieren maken het wel, slechts zeven soorten (waaronder dus de mens) moeten aan vitamine C komen via hun voeding.

Waarom AMISET VIT C?

VIT C tabletten zorgen de hele dag voor een hogere dosering in het lichaam. Je kunt ze verspreid over de dag innemen. Iedere tablet bevat 500 mg vitamine C

Voor wie is AMISET VIT C?

AMISET VIT C is een aanvulling op een gezonde voeding voor iedereen. Redenen waarom (extra) vitamine C nodig kan zijn:

  • Om de afweer te ondersteunen.
  • Bij geestelijk of lichamelijk grote inspanningen of stress.
  • Na intensief sporten.
  • Bij veel roken en drinken.
  • In de strijd tegen vrije radicalen als anti-oxidant.
  • Voor de stevigheid van de huid.
  • Om de opname van ijzer te verbeteren.

Wat doet vitamine C?

Vitamine C heeft veel belangrijke functies. Onbetwiste nummer één is energievoorziening inwendige organen, maar daar naast is het ook van belang voor de:
•    Weerstand Vitamine C is bij velen populair omdat het de weerstand ondersteunt. We hebben het nodig voor de aanmaak van witte bloedlichaampjes. Bij een te lage concentratie vitamine C heeft het immuunsysteem moeite om infecties te bestrijden. Daarnaast heeft vitamine C ook een ontstekingsremmende werking.
•    Anti-oxidant Ook is het een krachtige anti-oxidant die cel- en weefselschade door vrije radicalen tegengaat.
•    Opbouw collageenvezels Het ondersteunt de stevigheid van o.a. de huid omdat het essentieel is voor de aanmaak van collageen, de lijm die cellen bij elkaar houdt en van levensbelang voor onze huid, botten, organen en de bloedsomloop. Collageen houdt aderen stevig en voorkomt lekkages. Scheurbuik slaat toe als we een tekort hebben en begint met bloedend tandvlees. Er is simpelweg te weinig collageen om de cellen van het tandvlees bijeen te houden en deze toestand zal zich snel uitbreiden naar de door de opbouw van collageenvezels. Het is onwaarschijnlijk dat we snel een zwaar geval van scheurbuik zullen oplopen, maar slecht helen van wondjes, veelvuldige infecties, bloedend tandvlees, veel blauwe plekken en neusbloedingen zijn allemaal tekenen van een mogelijk gevaarlijk laag vitamine C-peil. Artsen hebben lang gedacht dat scheurbuik iets van het verleden was, maar dankzij slechte voedingspatronen lijken we nu een angstaanjagende terugkeer van scheurbuik te beleven.
•    Stress We hebben vitamine C nodig om met stress om te kunnen gaan. De adrenalineklieren, die het stresshormoon noradrenaline produceren, zijn een van de weinige organen (de lever en het oog zijn de andere) die vitamine C opslaan. Omdat we tegenwoordig veel stress ervaren is het des te meer van belang om voldoende binnen te krijgen. Noradrenaline is ook een neurotransmitter zodat het ook belangrijk is voor het bewaren van een stabiel humeur.

Hoe kunt je een pot winnen?

– Vul hieronder je gegevens in en meld je aan.
– Vervolgens ontvang je een e-mail met een activatielink.
– Klik op deze activatielink om je aanmelding te bevestigen!

Dit kan t/m zondag 4 december 2016.
Geef als eerste een reactie on "Win! AMISET VITAMINE C pot t.w.v. € 3,99 – omdat je weerstand wel wat extra’s kan gebruiken"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares