Zeven redenen waarom vrouwen multivitaminen nodig hebben

Multivitamine
Shares

Heb je een evenwichtig voedingspatroon en leef je gezond? Ook dan kan voor jou iedere dag een multivitamine geen kwaad. Met name voor vrouwen zijn er wel 7 redenen voor om dit te doen. Welke is op jou van toepassing? 

  1. Je bent superdruk en gestressed.
  2. Je komt niet tot rust & blijft altijd maar bezig.
  3. Je vindt je huid belangrijk.
  4. Om je menstruatiecyclus te ondersteunen.
  5. Omdat je zwanger wilt worden.
  6. Omdat je scherp en alert moet zijn – iedere dag.
  7. Je voeding bevat niet altijd voldoende voedingsstoffen.

De keuze in multivitamines is groot. Kies er eentje die ook mineralen bevat op basis van jouw behoefte. Vaak zijn er ook nog kruiden toegevoegd, zoals ginseng, dong quai of knoflook. Ook lecithine komt voor. In de multi’s voor vrouwen vaak ook nog teunisbloemolie en foliumzuur.

Advertentie

informatie

Zeven situaties die vragen om vitamines & mineralen

1 – Stress & druk

Wanneer je het heel druk hebt, ben je sneller geneigd om maaltijden over te slaan – gewoon omdat je jezelf de tijd niet gunt om te eten. Dit kan uiteindelijk leiden tot onvoldoende opname van vitamines en mineralen. Natuurlijk zijn supplementen geen vervanging voor een evenwichtige voeding, maar als je het idee hebt even wat extra’s nodig te hebben, dan kan een multi een goede uitkomst zijn. Kies er eentje die ‘alles’ bevat.Met name als je het heel erg druk hebt, is dit heel belangrijk. Al was het maar voor je eigen gemoedsrust. Stress vraagt nu eenmaal heel veel van je geestelijke en lichamelijke reserves en daardoor neemt je behoefte aan bepaalde voedingsstoffen toe. Het is ironisch dat juist in periodes waarin we veel van onszelf vragen, we minder goed voor onszelf zorgen. Vitamine B5 wordt algemeen als zeer belangrijk gezien voor het lichaam om goed met stress om te kunnen gaan.

2 – Geen rust

Regelmatig sporten of bewegen is een belangrijk aspect van een gezonde leefstijl, maar hierdoor neemt de behoefte van je lichaam aan vitamines en mineralen ook toe. Hevig transpireren bijvoorbeeld, kan onze magnesiumvoorraad uitputten en juist dit mineraal speelt een belangrijke rol bij de ontspanning van spieren en herstel na lichamelijke inspanning. Om dit tegen te gaan moet je direct meer magnesium nemen. Behalve magnesium hebben je spieren om goed te functioneren een reeks aan vitamines en mineralen nodig, waaronder ook vitamine B1, D en E en de mineralen ijzer, jodium en selenium.

3 – Stevige en stralende huid

Een gezonde uitstraling vraagt om een groot aantal voedingsstoffen, met name zink en vitamine C. Zink is van belang voor de groei en ontwikkeling van cellen en vitamine C ondersteunt herstel van weefsels en vorming van collageenvezels die nodig zijn voor een stevige huid. Voor dat laatste is ook het mineraal silicium nodig.

4 – Menstruatiecyclus

Wanneer je een multivitamine neemt die in ieder geval zink en vitamine B6 bevat, kan dit een gezonde cyclus bevorderen en PMS verminderen. Dat laatste geldt overigens ook voor magnesium. Extra bloedverlies heeft als gevolg dat je ook meer ijzer verliest. Vul dit dan ook meteen aan. Ook kriden als shatavari en ginseng hebben bij vrouwen een positief effect op de voortplantingsorganen.

5 – Zwangerschap

Als je zwanger wilt worden, is foliumzuur voor de ontwikkeling van de foetus in de eerste drie maanden van groot belang. Begin dus met een multi waar deze vitamine in zit, zodra je stopt met voorbehoedsmiddelen. Dan is de concentratie optimaal op het moment van bevruchting.

6 – Geestelijke scherpte

Een gezond en goed functionerend brein vraagt om een heel scala aan voedingsstoffen, zoals foliumzuur, vitamine B1, B3, B6, B12 en E. Mineralen die er voor je hersenen toe doen zijn: magnesiu, ijzer zink en jodium.

7 – Niet altijd genoeg voedingsstoffen

Met name voldoende ijzer ontbreekt nog wel eens in de voeding van veel vrouwen, net als foliumzuur, jodium en vitamine B1. Denk je dat dit bij jou ook zo is? Neem dan dagelijks een multi. Dit kan je tekorten prima aanvullen. Ook calcium, dat samen met magnesium belangrijk is voor stevige botten, schiet nog weleens tekort. Dit kun je het best in een aparte tablet innemen, om een voldoende hoge dosering binnen te krijgen.

Advertentie
Onze dagelijkse voeding bevat vaak niet genoeg mineralen, zoals magnesium. Een aanvulling is voor iedereen goed. En dat geldt ook voor vitamine C. Berry Blaster met mariadistel en choline ondersteunt de lever. Dit orgaan zuivert het lichaam en verwerkt alcohol, vetten, chemicaliën en geneesmiddelen. Wanneer je eenmaal door hebt hoe je je lever een oppepper geeft en in vorm houdt met goede gewoontes, kun je zichtbare veroudering stoppen. Dat je geen invloed hebt op hoe jong en fris je eruit ziet en hoe fit je je voelt, is onzin. Ook als je boven de 40 bent, kun je met wat goede aanvullingen op je voeding veel doen. Voor een goede weerstand en herstel van weefsels is vitamine C een aanvulling op een gezonde voeding. Magnesium ten slotte zorgt voor (zenuw)herstel, ontspanning en een goede nachtrust. Het woord schoonheidsslaapje bestaat niet voor niks...

Advertentie

VOOR WIE IS HET VROUWEN 30 CARDIOPAKKET?
's Ochtends cardio maakt het verschil. Voor je metabolisme, om af te vallen en om een gezonde BMI te behouden. Vroeg op om je rondje te lopen geeft je verbranding een kickstart. Heb je niet altijd evenveel energie dan helpt deze combinatie van producten je aan voldoende energie. Het pakket bestaat uit Morning Rush, Road Runner en Green Tiger.

WAAROM HET AMISET VROUWEN 30 CARDIOPAKKET?
Regelmaat en discipline zijn de sleutelwoorden. Geen dag overslaan, je niet verschuilen achter te laat naar bed, koutjes of spier- en gewrichtspijn. Het is een goed idee om stimulerende producten, zoals koffie, zoveel mogelijk te vermijden en te zorgen voor zoveel mogelijk voedingsmiddelen die op een andere manier kracht en energie geven: groene thee, groene koffie, bonen en andere peulvruchten en noten. Groene koffie die goed is geproduceerd, kan een vorm van cafeïne bevatten die eerst door je lichaam afgebroken moet worden. Dit heeft een langzamer effect, maar geeft je wel heel veel energie. Complexe koolhydraten uit geven tijdens het sporten voldoende energie. Samen met groene thee zorgt dit ervoor dat je makkelijker je bed uit komt en ook 's avonds nog voldoende energie hebt. Je zult zien dat je dan minder trek in koffie hebt. 
Shares

Advertentie

 

Reageer op dit artikel

avatar
500

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Shares