Aankomen, hoe?

Tegenwoordig lijkt iedereen te willen afvallen. Tenslotte wordt de bevolking steeds dikker en dikker. Maar hiernaast is er nog een groep die graag wil aankomen, iets wat eigenlijk moeilijker is dan afvallen. Wil jij weten hoe je iets gemakkelijker aan kunt komen, lees dan onderstaande tekst eens.
Mensen die mager zijn en willen aankomen in gewicht hebben vaak een hogere verbranding. Dit betekent dat je extra koolhydraten nodig hebt om de verhoogde behoefte van je lichaam aan energie te compenseren. Wanneer je niet voldoende koolhydraten binnenkrijgt zal je lichaam spierweefsel afbreken om zo aan zijn energie te komen. Dit is de reden dat je mager blijft of magerder wordt. Vooral als je sport.

- Lijd nooit honger en snack gezond en vaak. Liever zes of meer kleine porties dan drie grote maaltijden op een  dag.

- Zorg voor volop hoogwaardige koolhydraten in je  voeding.

- Doe aan krachttraining. Spieren wegen zwaarder dan  vet en geven je lichaam mooie vormen.

- Train drie tot vier keer in de week, maar niet twee  dagen achtereen. Zo krijgt je lichaam voldoende rust  tussendoor waarin je spieren kunnen herstellen en  groeien. Rust is net zo belangrijk als het trainen zelf.

- Als je het lastig vindt om voldoende koolhydraten te  eten, is het aan te raden om één á twee keer per dag  een shake rijk aan hoogwaardige koolhydraten te  drinken.

- Voor voldoende energie om intensief te trainen en om spierafbraak te voorkomen, kun je kiezen voor een nutriëntrijke sportdrank.

- Een weiproteïeshake na je training en/of net voor het slapen, beschermt je spieren ook tegen afbraak en zet ze aan tot herstel en groei.

- Wanneer je lichaam aan het trainen gewend is en je je grenzen wilt verleggen door zwaarder te gaan trainen, kun je creatine overwegen.

Op een gezonde manier in gewicht aankomen is moeilijker dan een paar kilo's afvallen. Accepteer dat het niet zo snel zal gaan als je misschien wel zou willen. Een toename van 1 kilo spiermassa per maand is echt al heel wat. 

Ieder lichaam heeft z'n eigen tempo om te groeien. Wees dus geduldig.

Hoe kun je verder?

Share this article