Beweeg voor betere leefkwaliteit

Heb je als veertiger of vijftiger dagelijks beweging? Dan pluk je daar over een kwart eeuw nog de vruchten van! Een actieve leefstijl op middelbare leeftijd vermindert de kans op het verlies van spieren, energie en weerstand op hogere leeftijd.
Fragiel
Door continu verlies van spiermassa en kracht kunnen ouderen op een gegeven moment niet meer voor zichzelf zorgen en raken ze aangewezen op hulp. Bovendien zijn fragiele ouderen kwetsbaarder voor ziekten. Een onschuldige verkoudheid of griep kan voor hen serieuze complicaties met zich meebrengen.

Kwaliteit door bewegen
Vaste dagelijkse routines zorgen ervoor dat de levenskwaliteit aanzienlijk verbetert wanneer je ouder wordt. Twee keer per dag een stevige wandeling geeft al een significant effect op de kwaliteit van leven op latere leeftijd. Regelmatig actief bewegen is noodzakelijk voor een goede darm- en maagwerking. Bewegen werkt tevens ontspannend, helpt bij het tegengaan van stress en zorgt daardoor voor minder maag- en darmproblemen. Tevens zorgt bewegen voor sterke spieren en botten. Daarnaast is dagelijkse beweging ook goed voor je bloeddruk en cholesterol, waardoor de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk afneemt.

Slapen
Mensen die veel of intensief bewegen slapen meer dan mensen met een zittende manier van leven. Meer en beter slapen betekent voor negentig procent van de mensen meer testosteron, een langere levensduur, een beter immuunsysteem, een beter uithoudingsvermogen, snellere reacties, minder vet en meer spiermassa.

Genoeg redenen dus om ook op latere leeftijd te beginnen met bewegen. Wil je op latere leeftijd ook nog fit en vitaal zijn? Trek er dan dagelijks twee keer op uit en breng je lichaam in beweging!

Share this article