Buikspieren

Wil jij dat ook zo graag? Een welbekend wasbordje, of zoals de Engelsen zeggen, een 'sixpack'? Het kan zijn dat je er al achter bent gekomen dat dit nog niet zo makkelijk is. Een aantal handige tips staan hieronder beschreven, wie weet helpen deze jouw wel op weg naar een sixpack!
1. Optimaliseer je voeding. Teveel verzadigd vet eten, hoe verborgen dan ook, is niet goed. 

2. Eet 6 kleine maaltijden verspreid over de dag i.p.v. drie hoofdmaaltijden. Hierdoor zal je lichaam minder snel koolhydraten in vet omzetten. Eet om je honger te stillen en vermijd te allen tijde een 'vol' gevoel. Hiermee voorkom je dat je buik en ingewanden druk op je buikspieren uitoefenen en deze naar buiten duwen.

3. Doe je buikoefeningen om de dag 's ochtends voor je ontbijt. Denk aan tien sets van dertig herhalingen. Maak ook tempo als je vet wilt verbranden zodat je aanspraak maakt op de vetreserves rondom je buikspieren. Zorg dat je bij je ontbijt veel water of vruchtensap drinkt om je lichaam te reinigen.

4. Train de zijkant van je buikspieren net zo hard als het midden. Dat doe je met draaioefeningen. Ben je al verder gevorderd doe dan voornamelijk draaioefeningen. De onderkant train je met je benen en kont in de lucht. De bovenkant train je met je hakken stevig in de grond.

5. Wil je echte buikspierblokken, doe dan crunches: je buikspieren aanspannen en vasthouden totdat ze echt gaan branden. Dit is een yoga-achtige oefening die veel concentratie vergt. Als je het goed doet zul je gaan zweten terwijl je nauwelijks beweegt.

Share this article