De kracht van groene thee

Er bestaan ontzettend veel historische verhalen over het ontstaan van groene thee. Veelal beginnen de verhalen ongeveer 4000 jaar geleden in het Chinese rijk.
Ongeveer 1500 voor Christus werd groene thee naar Japan vervoerd. Keizers en monniken waren fan van deze speciale drank. De groene thee werd verwerkt in medicinale soepen en dranken voor monniken, zodat ze zich lang konden concentreren tijdens het mediteren. Er werd zelfs een keizerlijke theeceremonie omheen gecreëerd.

Er zijn vele soorten groene thee. Veel gebruikte soorten zijn de Japanse Sencha groene thee, het intens groene Matcha groene theepoeder en de Chinese gunpowder groene thee. Er bestaan nog oneindig veel meer soorten, met of zonder toegevoegde smaken. Maar wat maakt deze thee en zijn werking eigenlijk zo bijzonder?

Groene thee is rijk aan flavonoïden, kleine stoffen die je cellen alert maken zodat deze je lichaam beter kunnen beschermen. Ondanks dat deze stoffen licht toxisch zijn en op eerste gezicht een klein beetje schade aanrichten, maken ze je lichaam op lange termijn weerbaarder waardoor deze minuscule schade teniet wordt gedaan.

Daarbij bevat groene thee ECGC, een stofje die andere stofjes kan onderdrukken die ontstekingen veroorzaken. Des te minder ontstekingen in het lichaam, des te minder kans op verouderingen van lichaamscellen.

Zoals de Japanse monniken 3000 jaar geleden al hebben ervaren, heeft groene thee ook een positieve werking op de concentratie en wordt je er kalmer van. Ook heeft het positieve effecten op de hersenen en verkleint groene thee de kans op cardiovasculaire problemen tot wel 40 procent.

Tot slot, maar zeker niet de minste positieve eigenschap van groene thee, heeft groene thee een positieve werking op het metabolisme. Het kan je helpen met afvallen door positieve effecten op je vetverbranding en je helpen je insulinegevoeligheid te verbeteren..

Drie tot zes koppen groente thee per dag zal jou helpen om deze positieve effecten van groene thee te ervaren. Je kan ook gebruik maken van een groene thee vetverbrander die een groene thee extract bevat. Zeker wanneer je wilt afvallen, enkel groene thee drinken zal namelijk pas na een aantal weken effect hebben op het metabolisme.


Klik hier voor ons groene thee product.

Share this article