Eiwitshake, voorkom verzuring!

Fit, gespierd ouder worden en soepel blijven bewegen is sterk afhankelijk van de eiwitten. Zowel de vorm en de hoeveelheid is belangrijk. Voeding levert eiwitten uit vis, zuivel, eieren, bonen en polsen. Shakes leveren je whey eiwit. Deze ondersteund je herstel en de groei van nieuw spierweefsel. Grote shakes zijn vaak niet verstandig. Waar moet je op letten?

Eiwitshakes hebben verschillende functies. Ze zorgen voor de instandhouding van de spieren en optimaal spierherstel na inspanning. Tevens zijn eiwitten een bron voor aminozuren voor spieropbouw en bieden ze ondersteuning bij het afvallen.

Dosering
Een goede eiwitshake bevat de juiste dosering eiwitten. Onderzoek wijst uit dat het lichaam niet meer dan 12 gram eiwit kan verwerken. Indien het lichaam 12 gram eiwit binnen krijgt worden deze optimaal door de spieren en het bloed opgenomen. Dit zorgt voor een goede instandhouding van de spieren, optimaal spierherstel en spieropbouw.

Verzuring

Te veel eiwitten zorgen voor verzuring van de bloedbaan. Hierdoor krijg je klachten aan je gewrichten doordat je kraakbeen verstijfd. Verzuring is een serieus te nemen risicofactor voor wat betreft het ontstaan en in stand houden van veel chronische ziekten, hart- en vaatziekten alsmede vroegtijdige veroudering en botontkalking.

Whey proteïne
Whey is een bijproduct dat ontstaat bij de productie van kaas uit koemelk. Whey bestaat met name uit eiwitten en bevat verder veel vitaminen en mineralen. Whey proteïne wordt snel door de spieren opgenomen en stimuleren een snel spierherstel en de opbouw van spiermassa.

De perfecte eiwitshake
Vitamins.nl heeft met Hard Body de perfecte eiwitshake in huis. Hard Body bevat precies de juiste hoeveelheid van de allerbeste gold standard whey proteïne met extra glutamine. Deze eiwitshake zorgt niet alleen goed voor je spieren. Door Hard Body treedt er geen verzuring op in je lichaam. Hierdoor krijg je geen gewrichtsklachten. Met Hard Body merk je dus echt resultaat van je trainingen.

Share this article