Gezondheidsverklaring

Eens per jaar zeker weten dat je gezond bent?

Met een passende verzekering kun je dat in Amerika, Engeland, Australië en vele andere landen samen met ziektekostenverzekeraars en medici regelen. In Nederland is zoiets onmogelijk. Artsen behandelen hier slechts klachten waarover jij klaagt en blijft klagen.

Zelfs wanneer je blijvende gezondheidsproblemen hebt zoals een hoge bloeddruk, hartklachten, hiv of leverproblemen, blijven medici slechts klachten behandelen waarover jij assertief blijft 'zeuren'. Onderliggende problemen zoals overgewicht, depressiviteit, gewrichtspijn, vermoeidheid, overtollig geneesmiddelgebruik, houding, etc., die mogelijk een medeoorzaak zijn, worden zelden meegenomen. Uiteindelijk wen je aan je kwaal en hoeft de arts er niets meer mee. Kleine gebreken worden gezien als slijtage en niet opgelapt en langzamerhand verzwakt de weerstand en fitheid van je lichaam.

Als land moeten wij naar een preventieve gezondheidszorg toe. Medische ondersteuning zodat mensen 'fit blijven'. De enige manier om dat als individu te bereiken is om het aan te blijven geven. Wees daarom assertief bij je huisarts of internist. Laat je niet afschepen en vraag om meer testen. Ga naar de fysiotherapeut of chiropractor. Maak gebruik van het SportMedischAdvies Centrum of de diëtist. Hoe oud je ook bent, blijf klagen totdat je zeker weet dat je 110% bent.

Share this article