Hoe eet ik me fit?

Een fitter lichaam, dat willen veel mensen. Wanneer je lange tijd te veel vet hebt meegedragen, is het lichaam en de stofwisseling vertraagd. Om jezelf fit te eten kun je de stofwisseling stimuleren. Benieuwd hoe? Lees dan verder.
Veel mensen die willen afvallen hebben al jaren veel overgewicht (>10 kg) gehad, veel te veel gegeten en gedronken (>3500 kCal), veel gesnoept en veel te weinig gedaan aan lichaamsbeweging. Deze levensstijl maakt je lichaam en stofwisseling (= calorieverbruik) lui, waardoor je lichaam geneigd is om voedsel direct op te slaan als vet.

Een fit lichaam verbrandt onnodige energierijke stoffen makkelijk en efficiënt. De belangrijke bouwstoffen worden dan in je lichaam verwerkt om het aan te sterken. Met voeding kun je je lichaam fitter maken.

Verspreid je eten goed over de dag in zes of meer kleine porties met voldoende proteïne, groente en fruit. Kies ook waar mogelijk voor volkoren producten i.p.v. witte producten die arm aan voedingsstoffen zijn.

Je kunt je stofwisseling stimuleren met pittige specerijen zoals thaise chili's of zwarte peper. Groene thee geeft je lichaam ook een duwtje in de juiste richting.

Zorg in ieder geval voor veel variatie in je eetpatroon en drink veel over de hele dag. Zo maak je het je lichaam veel gemakkelijker.

Brocolli, spinazie, donkerrode tomaten, kleine worteltjes, zwarte en rode bessen, mango's, aardbeien etc horen allemaal met de wekelijkse boodschappen meegenomen te worden.

Je kunt ook geconcentreerde nutriënten en stimulantia in de vorm van een voedingssupplement gebruiken om je stofwisseling en/of vetverbranding te ondersteunen.

Enkele voorbeelden zijn: chroom, citrus aurantium, groene thee, kelp, mariadistel en yerba mate.

Meer tips over afslanken?

Share this article