Is light beter?

Wanneer je in een willekeurige supermarkt boodschappen doet, zie je bijna overal een 'light' variant op elke product. Deze bevatten vaak minder vet, suiker of calorieën. Maar is dit eigenlijk wel zo goed? Is light eigenlijk wel beter?
Steeds meer aanwijzingen uit onderzoek en uit de praktijk geven aan dat je beter je calorieën kunt halen uit normaal gezond voedsel dan dat je oplossingen zoekt in voeding waaruit de calorieën gehaald zijn.

Vaak is het zo dat uit light-producten ook uitermate belangrijke nutriënten onttrokken zijn en dus niet worden genuttigd waardoor je niet afvalt. Eet liever 'echt' voedsel  totdat je honger gestild is, dan light-producten in grotere hoeveelheden.

Een goed voorbeeld is calcium. Als je te weinig  calcium binnenkrijgt, dan is de kans op overgewicht en obesitas groter dan wanneer je een paar kleine porties (griekse) yoghurt, een stukje lekkere kaas en wat melk per dag eet/drinkt.

Mensen die zuivel willen vermijden kunnen supplementeren met calcium. Een goed boek dat dit principe onderstreept is  Why french women don't get fat.

Meer tips over afslanken?

Share this article