Jong voelen?

Met de jaren komen ook meer lichamelijke ongemakken. Eén daarvan is het minder energie hebben. Hieronder staan enkele tips om je zo lang mogelijk jong en vitaal te voelen.
1. Optimaliseer de driehoek: voeding, sport en voedingssupplementen. Blijf leren.

Kijk hiervoor naar de voedingbasics, doe minimaal 3 keer per week iets aan beweging en volg de adviezen op deze pagina over aanvullende suppletie.

2. Anti-oxidanten helpen je lichaam vrije radicalen die veroudering van je lichaamscellen veroorzaken op te ruimen. Betacaroteen, groene theemariadistel, choline, vitamine C, vitamine E, alpha-liponzuur en n-acetyl cysteine helpen je lichaam zich goed te reinigen.

3. Houd je vitaliteit op peil.

Bij 28+ mannen kan veroudering invloed hebben op fitheid, spiervormingsprocessen, vetverbrandingssystemen en geslachtsdrift. Je kunt je lichaam dan ondersteunen met het plantenextract tribulus en een hoge dosering zink.

Vrouwen kunnen genieten van de positieve invloeden van dong quai, soja-producten en teunisbloemolie.

4. Merk je dat je circulatie een stimulans nodig heeft dan is er crataegeus, visolie en zwarte peper extract.

5.
Let op je gewicht. Wanneer dit te veel op gaat lopen bestaat er een groter risico op het verkrijgen van circulatie ongemakken. Je kunt je vetpercentage op een natuurlijke manier  beheersen.

6. Je hersenen kun je ondersteunen met gingko, lecithine, taurine, alfa-liponzuur, sint-janskruid en valeriaan. Hulpmiddelen om je lichaam een duwtje te geven in de juiste richting.

7. Houd je botten sterk met voldoende zuivel, magnesium en vitamine D, en je gewrichten gesmeerd met glucosamine en voldoende vitamine C.

8. Vrouwen in de overgang kunnen het beste advies vragen bij een deskundige. Voedingssupplementen zoals teunisbloemolie, soja, dong quai of magnesium kunnen je 'in balans' helpen houden.

Mannen van dezelfde leeftijd kunnen hun prostaat ondersteunen met sabal.

9. Een gezonde geest houdt het lichaam vaak ook gezond.

Blijf druk en bezig met iets dat je interesseert. Niets werkt veroudering meer in de hand dan je nutteloos voelen. Het is soms beter je carriëre rustig af te bouwen zodat je opvolgelingen kunnen blijven profiteren van je kennis en ervaring en zodat jij geleidelijk een andere goede invulling aan je tijd kan gaan geven.

10. Wil je je niet alleen jong voelen maar er ook goed uit blijven zien? Dan zijn extra vitamine E, betacaroteen en weiproteïne goede aanvullingen op je basisvoeding.

Share this article