Kinderen en beweging

Tegenwoordig zijn er steeds meer kinderen met overgewicht. Grotendeels is dit te wijden aan het veranderde beweegpatroon. Kinderen horen lekker buiten te spelen om zo gezond te blijven. Lees hier de voordelen van actieve kinderen.
Er zijn steeds meer kinderen met overgewicht. Heel soms is er niet veel aan te doen, maar veel vaker heeft het te maken met een verkeerd eet- en bewegingspatroon.

Waar vroeger nog volop buiten gespeeld werd, mogen de kinderen nu veel vaker voor de t.v. of achter de computer duiken. Vaak nog met een zak chips of snoep erbij, terwijl snacken ook op een andere manier kan.

Help je kind en zeg nee als zij uren achtereen willen zitten en hangen. Laat ze aan een sport doen en stimuleer ze om buiten te spelen.

Voetballen, fietsen, tikkertje en verstoppertje, touwtje springen. Houd het speels en ze gaan het zeker leuk vinden! Beweging wordt zo vanzelfsprekend iets dat erbij hoort.

Kinderen die veel buiten spelen en sporten ontwikkelen een betere motoriek. Balanceren op een muurtje, wenden en keren tijdens het rennen, klimmen. Spelenderwijs trainen zij hun lichaam en versterken zij meteen hun botten en spieren.

Al het bewegen zet ook hun circulatie goed in gang. De kinderen blijven zo helder van geest en met voldoende drinken worden afvalstoffen goed afgevoerd. Overgewicht wordt dan makkelijker tegengegaan.

Wat zullen ze lekker slapen na weer zo'n actieve dag!

Share this article