Kinderen en snacken

Lekker he, als je uit school komt een koekje of een snoepje uit de kast pakken. Dit is een bekend gedrag van het grootste deel van de Nederlandse kinderen. Meestal zijn deze snacks ongezond en bevatten ze veel vetten en snelle suikers. Dit kan anders. Lees hier hoe kinderen gezond kunnen snacken.

Kinderen zijn gek op snacken. Thuiskomen, schooltas in een hoek gooien en de kasten open trekken. Op zoek naar wat lekkers. Snacken is het probleem niet. Het gaat er wel om wat er gesnackt wordt.

Vul je (koel)kast met voedzame, lekkere tussendoortjes waar het liefst ook vezels in zitten. Dit geeft eerder een verzadigd gevoel en is gunstig voor de spijsvertering.

Een banaantje, stukjes wortel of komkommer, rode paprika in reepjes (lekker zoet), plakjes volkoren ontbijtkoek, volkoren crackertjes, magere zuivel. Als het maar klaarligt vinden kinderen het heerlijk om gezond te snacken. Snoep zullen ze dan niet zo snel missen.

Vriendjes op visite? Vul een grote schaal met in stukjes gesneden appels en het is in een mum van tijd op! In een zakje mee naar buiten of naar school werkt ook prima.

Noten knabbelen lekker weg. Met rozijntjes of ander gedroogd fruit erdoor is het helemaal een gezond tussendoortje. Volop voedingsstoffen in één zakje of bakje.

Schoolvriendjes en -vriendinnetjes zullen mee willen snacken en aan hun ouders vragen of zij niet ook zoiets mee naar school mogen.

Makkelijk en lekker verstandig.

Share this article