Kinderen en vis

Regelmatig vis eten heeft zeer veel positieve invloeden op het menselijk lichaam. Met name  bij schoolgaande kinderen kan het een grote invloed hebben op leerprestaties. Hier kan je lezen hoe je kinderen het beste vis kan laten eten.
Geef je kind een lekker visje.

Het blijkt uit onderzoek dat regelmatig vette vis eten een zeer positieve bijdrage levert aan zaken als concentratie- en denkvermogen, geheugen, hyperactiviteit en impulsiviteit.

Voor schoolgaande kinderen kan het zelfs van grote invloed zijn op de lees- en leerprestaties.

Kinderen met concentratie- en gedragsproblemen, vertonen dikwijls een enorme vooruitgang na begonnen te zijn met inname van visolie.

Geef het 15 weken een kans en kijk of je verbetering ziet bij je kind. Dat is het proberen toch waard.

Wij raden aan om minstens tweemaal per week vis bij de avondmaaltijd te eten. Verse zalm en tonijn zijn het beste. Dat komt overeen met het advies van de Gezondheidsraad.

Kinderen groeien en hebben daarom meer bouwstoffen nodig. Geef ze daarom ook om de dag iets van vis bij de lunch. Verspreiding is belangrijk.

Maak het makkelijk. Altijd een bakje makreel of tonijn in de koelkast is gauw gepakt om een broodje of lekkere salade mee te maken. Lust je kind geen vis, dan helpt visolie in capsulevorm je schatje bij de les houden.

Share this article