Kinderen en voeding

Een gezonde leefstijl is niet alleen voor volwassenen belangrijk. Voor kinderen is het misschien nog wel belangrijker! Een regelmatig patroon vol variatie is iets waar kinderen veel baad bij kunnen hebben. Lees hier hoe je je kind de beste voeding kunt geven.
Met een gezonde levensstijl kun je niet vroeg genoeg beginnen. Wat als vanzelfsprekend gezien wordt, wordt immers niet makkelijk meer afgeleerd.

Regelmaat is erg belangrijk voor kinderen, ook met voeding. Geef ze drie vaste eettijden en daarnaast drie, maximaal vier, kleine tussendoortjes.

Het ontbijt mag hierbij in ieder geval niet overgeslagen worden. Een vezelrijk ontbijt helpt je kind op school aan een goed concentratievermogen en zal minder snel leiden tot hongeraanvallen die met verkeerde snacks gestild worden.

Kinderen zitten in de groei en hebben daar bouwstoffen voor nodig. Helaas is het zo dat suiker en slechte vetten vaak een te groot deel van hun voeding in beslag nemen.

Haal veel vers fruit en groente in huis. Experimenteer met wokken. Gebruik steeds andere groentes en maak ook eens vis klaar. Als je kind aan veel verschillende smaken gewend is, wordt het makkelijker om gezond en lekker te eten.

Vraag je zoveel mogelijk af of het ook anders kan. Trek in pannenkoeken? Dat kan best hoor, maar neem dan een pak volkoren pannenkoekenmix; als je kind al iets zal merken, dan zal het zijn dat de pannenkoeken zo lekker zijn!

Eet smakelijk!

Share this article