Slikken of zweten?

Bij een kleine klacht of aandoening worden tegenwoordig al erg snel medicijnen voorgeschreven. Maar zijn deze medicijnen eigenlijk wel goed voor het lichaam of kan het ook op een andere manier worden opgelost. Je leest het hier.
Medicijnen die vaak worden voorgeschreven als een 'simpele oplossing' hebben soms een overheersend effect op de werking van het lichaam. Hierdoor kunnen hormoonproductie, spiervorming en vetverbranding aanmerkelijk worden belemmerd.

Enkele voorbeelden zijn: anti-depressiva, bloeddrukverlagers, anti-conceptiepillen en zware pijnstillers. Het niet juist afstellen van medicijnen zoals insuline, Thyrax en HRT heeft soms hetzelfde effect.

Zit jij in zo'n situatie, overleg dan met je huisarts of internist om te kijken of het medicijn echt nodig is, juist gedoseerd is en/of er alternatieven zijn die je (zonder de negatieve bijwerkingen) kunnen helpen.

De vuistregel is dat mondige patiënten beter worden geholpen. Heb je een arts die niet kan of wil helpen zoek dan naar een betere oplossing. Maak dan gebruik van je recht op een 'second opinion'. Je kunt je ziektekostenverzekeraar bellen voor informatie.

Wij kunnen je slechts ondersteunen met nutriëntrijke voedingssupplementen. En nutriënten kunnen de effecten van medicijnen niet compenseren.

Wij geven geen adviezen over medicijnen of wisselwerkingen met andere preparaten.

Wij zijn wel van mening dat een gezond 'preventief' levenspatroon en regelmatig aan lichaamsbeweging doen het gebruik van veel medicijnen kan doen afnemen.

Meer tips over afslanken?

Share this article