Zwangerschap

Wat je feest! Je bent zwanger, gefeliciteerd! Maar tijdens zo'n zwangerschap veranderd er veel in je lichaam. Goed voor je lichaam en voor je kindje zorgen is dus super belangrijk! Hier staan handige tips voor wanneer je zwanger bent.
Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Het kindje in je buik moet gevoed worden en je lichaam bereidt zich voor op de bevalling die komen gaat.

Voldoende beweging en gezonde basisvoeding helpen je om lichamelijk en geestelijk fit te blijven (of te worden).

Al bij je zwangerschapswens is het sterk aan te raden te beginnen met het slikken van foliumzuur. Dit bevordert de ontwikkeling van het zenuwstelsel van je kindje.

Om te kunnen groeien haalt je kindje de voedingsstoffen die het nodig heeft bij jou vandaan. Dit vergt veel van je lichaam en kan bij jou voor duizeligheid en moeheid zorgen.

Eet daarom over de hele dag kleine voedzame hapjes en varieer veel met je voeding zodat jij, en daarmee dus ook de kleine, alle nodige bouwstoffen goed verspreid binnenkrijgt.

Denk vooral ook aan visolie. Het eten van vette vis wordt zowel voor, tijdens als na de zwangerschap aangeraden. Voor je kindje betekent dit een gunstige invloed op de ontwikkeling van de hersenen en op het immuunsysteem.

Bewust gaan afslanken tijdens je zwangerschap is taboe. Bij afslanken komen er afvalstoffen vrij in je lichaam en je wilt natuurlijk niet dat de kleine dat allemaal binnenkrijgt.

Geniet van je zwangerschap en.... straks ook van de kleine!

Share this article