Zwangerschap & sport

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om te blijven bewegen. Wanneer je beweegt heb je tenslotte een betere doorbloeding, wat een positief effect op je kindje heeft. Lees hier welke sporten je kunt doen om voldoende te blijven bewegen tijdens de zwangerschap.
Zwangere vrouwen die sporten hebben over het algemeen minder last van zwangerschapskwaaltjes. Het herstel na de bevalling verloopt vaak ook beter.

Lichaamsbeweging tijdens je zwangerschap verbetert je conditie en bevordert tevens je circulatie. Hierdoor stroomt er meer bloed, dat wil zeggen, meer voeding naar je kindje.

Deed je eerder niet aan sport, dan is het niet raadzaam om opeens fanatiek aan de gang te gaan. Begin rustig. Met fietsen, wandelen en zwemmen ben je al heel goed bezig. Zwangerschapsyoga is ook een aanrader.

Luister goed naar je lichaam en forceer niets. Blijf ondanks alle voorzorgsmaatregelen altijd alert op alarmtekens. Denk hierbij aan plotselinge rugpijn, duizeligheid, kortademig worden, bloedverlies of harde buiken. Raadpleeg bij twijfel altijd je verloskundige.

Laat contactsporten of andere risicovolle sporten even voor wat het is. Drink voldoende, vermijd schokkende bewegingen en neem vooral voldoende rust.

Eet verstandig, want juist door lichaamsbeweging zullen jij en de kleine in je buik nog meer behoefte hebben aan de juiste voedingsstoffen. Niet iedereen is lichamelijk in staat om te sporten tijdens de zwangerschap, maar als het even kan: Zeker doen!

Share this article