Sportvoeding

Wanneer je gaat sporten pas je een groot deel van je leefstijl aan. Om zo goed mogelijk voor je lichaam te blijven zorgen, is het belangrijk dat je de juiste voeding eet. Dit noemen we sportvoeding. Deze voeding is gericht op de sport die jij doet. Weten welke sportvoeding het beste bij jou past? Lees dan snel verder.
Sportvoeding? Voeding voor sporters is onder te verdelen in verschillende categorieën.

Je hebt sportvoeding voor duursporters zoals koolhydraten voor gewichtstoename, energie, vetverbranding en uithoudingsvermogen.

Sportvoeding voor fitness liefhebbers zoals proteïne, ook eiwitten genoemd, voor spierherstel en spiergroei. Soms kiest men voor afgebroken eiwitten in pilvorm die aminozuren heten. Krachtsporters of bodybuilders kiezen vaker voor sportvoeding met nutriënten zoals creatine, tribulus, synefrine en ZMA.

Topsporters leunen vaker op sportvoeding met micronutriënten zoals vitamines en mineralen om hun afweer, welzijn en de herstel na zware inspanningen te ondersteunen.

Sportvoeding voor wielrenners bestaat uit energierijke producten voor op de fiets zoals energiedranken met carnitine om hun uithoudingsvermogen te verbeteren. Of fruit- of proteïnerepen die lekker weg te kauwen zijn.

Dieetvoeding is ook een vorm van sportvoeding. Chroom, chitosan, mariadistel, groene thee en producten die de vetstofwisseling verhogen zijn de toppers.

Share this article