VITAMINE C 500MG

Per verpakking: 100 tabletten

Merk: Amiset

EAN: 8715799308474

Bij geestelijk of lichamelijk grote inspanningen of stress

100 tabletten

€ 5.99

€ 4.79

Korting €1.20 / 20%

400 tabletten

€ 23.96

€ 13.99

Korting €9.97 / 42%

Unieke kenmerken

 • innemen bij o.a. geestelijk of lichamelijk grote inspanningen of stress

 • ondersteunt de stevigheid van o.a. de huid omdat het essentieel is voor de aanmaak van collageen

 • Gegarandeerd vrij van tarwe, maïs, gluten, lactose, gist, zuivel, zout, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

VOOR WIE IS VITAMINE C?

AMISET VIT C is een aanvulling op een gezonde voeding voor iedereen. Redenen waarom (extra) vitamine C nodig kan zijn:

 • om de afweer te ondersteunen
 • bij geestelijk of lichamelijk grote inspanningen of stress
 • na intensief sporten
 • bij veel roken en drinken
 • in de strijd tegen vrije radicalen als anti-oxidant
 • voor de stevigheid van de huid
 • om de opname van ijzer te verbeterenWAAROM AMISET VIT C?

VIT C tabletten zorgen de hele dag voor een hogere dosering in het lichaam. Je kunt ze verspreid over de dag innemen. Iedere tablet bevat 500 mg vitamine C.

WAT IS VITAMINE C?

Het was de eerste vitamine die geïdentificeerd werd. Ongeveer 250 jaar geleden, in 1753, ontdekte een Britse scheepsarts dat het drinken van citroensap de verschijnselen van scheurbuik deed verdwijnen. Meer recent, rond 1970, kwam vitamine C in de schijnwerpers te staan dankzij tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling, die het aanprees als middel tegen hartkwalen en kanker. De mens is geëvolueerd op een dieet dat erg veel vitamine C bevatte uit fruit, groente en orgaanvlees zoals lever, milt en hart. Hierdoor kregen we veel meer vitamine C binnen dan wat in ons huidige dieet zit. Onze naaste verwanten, de mensapen, eten ook fenomenale hoeveelheden vitamine C en dat is een aanwijzing voor de hoeveelheid die mensen consumeerden tijdens de evolutie. Waarschijnlijk zijn de ruime hoeveelheden die we aten ook de reden dat ons lichaam het vermogen is kwijtgeraakt om zelf vitamine C aan te maken. De meeste dieren maken het wel en hoeven dus geen vitamine C te eten, slechts zeven soorten (waaronder dus de mens) moeten aan vitamine C komen via hun voeding.

WAT DOET VITAMINE C?

Vitamine C heeft veel belangrijke functies. Onbetwiste nummer één is energievoorziening inwendige organen, maar daar naast is het ook van belang voor de:

Weerstand Vitamine C is bij velen populair omdat het de weerstand ondersteunt. We hebben het nodig voor de aanmaak van witte bloedlichaampjes. Bij een te lage concentratie vitamine C heeft het immuunsysteem moeite om infecties te bestrijden. Daarnaast heeft vitamine C ook een ontstekingsremmende werking.

Anti-oxidant Ook is het een krachtige anti-oxidant die cel- en weefselschade door vrije radicalen tegengaat.

Opbouw collageenvezels Het ondersteunt de stevigheid van o.a. de huid omdat het essentieel is voor de aanmaak van collageen, de lijm die cellen bij elkaar houdt en van levensbelang voor onze huid, botten, organen en de bloedsomloop. Collageen houdt aderen stevig en voorkomt lekkages. Scheurbuik slaat toe als we een tekort aan vitamine C hebben en begint met bloedend tandvlees. Er is simpelweg te weinig collageen om de cellen van het tandvlees bijeen te houden en deze toestand zal zich snel uitbreiden naar de door de opbouw van collageenvezels. Het is onwaarschijnlijk dat we snel een zwaar geval van scheurbuik zullen oplopen, maar slecht helen van wondjes, veelvuldige infecties, bloedend tandvlees, veel blauwe plekken en neusbloedingen zijn allemaal tekenen van een mogelijk gevaarlijk laag vitamine C-peil. Artsen hebben lang gedacht dat scheurbuik iets van het verleden was, maar dankzij slechte voedingspatronen lijken we nu een angstaanjagende terugkeer van scheurbuik te beleven.

Stress We hebben vitamine C nodig om met stress om te kunnen gaan. De adrenalineklieren, die het stresshormoon noradrenaline produceren, zijn een van de weinige organen (de lever en het oog zijn de andere) die vitamine C opslaan. Omdat we tegenwoordig veel stress ervaren is het des te meer van belang om voldoende vitamine C binnen te krijgen. Noradrenaline is ook een neurotransmitter zodat vitamine C ook belangrijk is voor het bewaren van een stabiel humeur.

HOE GEBRUIK IK AMISET VIT C?

Neem elke dag 1 - 3 tabletten verspreid over de dag in.

Hogere doseringen vitamine C (1000 mg+) kunnen nuttig zijn in combinatie met een gezonde, gevarieerde voeding met veel groenten en fruit. Slecht eten en in plaats daarvan een pilletje slikken werkt niet. Goede momenten om vitamine C in te nemen zijn:

 • na het ontbijt
 • direct na het sporten
 • 's avonds na de maaltijd


Vitamine C kan het best ingenomen worden in combinatie met andere anti-oxidanten, met name vitamine E. Alle anti-oxidanten zijn dan het effectiefst. Aangezien vitamine C oplosbaar is in water en niet in het lichaam achterblijft, wordt het ook veilig geacht om langdurig hoge doses te nemen.

Vitamine C (ascorbinezuur), natriumascorbaat, cellulose, dicalciumfosfaat, rozenbottels, siliciumdioxide, magnesiumstearaat, ijzeroxide.

Actieve stoffen per tablet: Vitamine C 500 mg, rozenbottels 20 mg.


Gegarandeerd vrij van tarwe, maïs, gluten, lactose, gist, zuivel, zout, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.
Vitamine C 500 mg gebruik ik al jaren. Ongeveer 3000 mg per Verkoudheden heb ik nu nog sporadisch. Een geweldig product.Ik gebruik Vitamine C al jaren. Iedereen heeft dit product nodig , draagt bij aan een goede gezondheid! Dus ik raad dan ook iedereen aan om dit te kopen.Vitamine C helpt de verkoudheid en griep op afstand te houden.heel tevreden, ik heb scheurbuik, en rookVoor zover ik Kan beoordelen goed.Makkelijk om te gebruiken, niet te groot om in te slikkenGoed produkt neemt de vermoeidheid wegVitamine C 500 gebruik ik dagelijks !nBij griep e/o/ verkoudheid gebruik ik een hogere dosis!nGevolg , na 1 of 2 dagen ben ik weer top !Ik gebruik deze vitamine C al jaren en ook mijn hele gezin. Perfecte aanvulling voor het behouden van een goede weerstand.Still this is my frist weekSnelle levering, uitstekend product tegen uitstekende prijs.nKan ik van harte aanbevelen.Mijn weerstand is duidelijk hoger geworden sinds ik een ndagelijkse hoeveelheid Vit.C neem !!Alles wat ik besteld heb in prima staat en op tijd volgens afspraak ontvangen. Netjes op de hoogte gesteld over datum en tijd van bezorging. Goeie service.Ben hier erg blij mee, vooral op dagen als je vitamine inname iets minder is, zo zorg je ervoor dat het gehalte in je lichaam op peil blijft.Een betaalbaar product met snelle bezorgingwelkome aanvulling op mijn dagelijks voedings patroonIk gebruikt de vitamine C en voel me daar heel content mee !Goed product ik ben niet ziek geworden hahaah

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

mis nooit meer iets. Laat die korting maar komen!

+31(0)20 435 00 00

klantenservice